Maakt u gebruik van EPDM lijm van Cosmofix? Weet dan dat dit een supersnelle hardende gebruiksklare lijm is. De basis van deze lijm bestaat uit cyanoacrylaat. Deze lijm is ook voor veel verschillende doeleinden toepasbaar. Dit komt door een bijzonder korte droogtijd, een goede UV stabiliteit en een zeer hoge hechtingssterkte. Daarnaast kunt u de lijm toepassen bij kou, hitte en andere weersomstandigheden. Hierdoor is het uitermate geschikt voor EPDM lijmen. Gaat u EPDM lijmen? Wij leggen in vier stappen in ons blog uit, hoe u EPDM lijm van Cosmofix het beste kunt gebruiken.

Stap 1: Maak EPDM vet- en stofvrij

Het is zeer belangrijk om de materialen goed droog, schoon, stof- en vetvrij te maken om EPDM blijvend vast te lijmen. Het is aan te raden om de producten die u wilt verlijmen, schoon te maken met alcohol of aceton. Gebruik echter nooit wasbenzine of terpentine. De reden hiervoor is dat deze producten vet zijn.

Stap 2: Breng de lijm eenzijdig aan

Er zijn drie handige doseerstanden bij een flesje lijm. Kies de gewenste doseerstand en breng een dun laagje lijm aan op één van de zijden van de materialen die u wilt verlijmen.

Stap 3: Druk het EPDM goed tegen elkaar

Heeft u een dun laagje lijm aangebracht op één van de zijden die u wilt verlijmen? Dan drukt u het EPDM goed tegen elkaar. Al naar enkele seconden ontstaat er een goede hechting. Echter krijgt u het beste resultaat na circa 8 uur uitharden.

Stap 4: Het verwijderen van lijmresten

Het is aan te raden om overtollige lijm gelijk met een tissue of droge doek te verwijderen. Want na de uitharding is het erg moeilijk om de lijmresten weg te halen. Het is gedeeltelijk mogelijk om met aceton uitgeharde lijm te verwijderen.