Middelen binnen de brandveiligheid

Een goede branddetectie is essentieel. Er wordt immers niet zomaar jaarlijks een grootschalige vakbeurs op het gebied van beveiliging en (brand)veiligheid georganiseerd. Ook dit jaar zijn op de Amsterdam Security Expo weer vele nieuwe producten, innovatieve oplossingen en belangrijke informatie uit het veiligheidsdomein aan bod gekomen. Maar wat is nou eigenlijk het beste op het gebied van branddetectie? Is het nodig steeds het nieuwste van het nieuwste aan te schaffen? Lees meer over branddetectie in dit blog.

Wat is er nieuw op de markt?

De ontwikkelingen op het gebied van branddetectie vinden op diverse fronten plaats. Zo is er het ontdekken van een brand. Voorheen werd dit vaak gedaan door een standaard brand- of rookdetector. Tegenwoordig is het ook mogelijk een brand te ontdekken op basis van videobeelden. Het apparaat filmt een bepaalde omgeving. Is op de videobeelden brand zichtbaar? Dan herkent de camera dit en slaat alarm uit. Een groot voordeel van dit systeem is dat de brand al ontdekt wordt bij de bron en niet pas zodra de rook een plafond heeft bereikt. Dit zou sneller en beter moeten werken dan standaard rookmelders.

Alles aan elkaar gelinkt

Wij gingen voor u op onderzoek uit. Zijn deze nieuwe producten nou echt dé uitkomst op het gebied van branddetectie? Wij zijn van mening dat een betere overall veiligheid juist te vinden is in bewezen producten die aan elkaar gelinkt kunnen worden. Zo bestaan er complete productpakketten aan brandmeldsystemen. Deze brandmeldsystemen, zoals de NSC Solution F1 en Solution F2, ontdekken snel elk beginnend brandje en sturen alle gegevens direct door naar de bluscentrale. Wat ons betreft is het dus niet nodig dure, hippe nieuwe producten op het gebied ana branddetectie aan te schaffen. Kies juist voor een bewezen, degelijk brandmeldsysteem waar u van op aan kunt!

Let hierop als u nieuwe branddetectie wenst

Bent u op zoek naar een nieuw systeem in branddetectie? Let op het volgende:

  • Is het volledig Vds gekeurd volgens de geldende EN54 normen?
  • Biedt de leverancier een service in begeleiding en ondersteuning?
  • Bestaat er een opleidingsprogramma om u op te leiden voor het systeem?

Kunt u bovenstaande vragen alledrie met ‘ja’ beantwoorden? Dan heeft u uw geschikte partner in branddetectie gevonden.

Controleer direct uw branddetectie

Wilt u zeker weten of uw branddetectie op orde is? Vraag een gesprek aan met een bewezen bureau in beveiligingstechniek. Zij voorzien u graag van actuele informatie, oplossingen en systemen op het gebied van branddetectie.