Autosleutels in een dichte auto: tijd voor een goede slotenmaker

Stel je voor: je bent onderweg in je auto voor je werk. Je hebt een afspraak met een klant en het zou echt zonde zijn als je te laat komt. Toch stop je onderweg even bij een broodjeszaak, want je hebt nog niet ontbeten. Je stapt uit, slaat de autodeur dicht en dan schrik je: sleutels nog in het contact. ‘Nog een reden waarom ik had moeten ontbijten’, denk je bij jezelf. Maar wat nu? Wie is er in de buurt om je auto weer open te maken? Hier volgt tip 1: Benader de eerste persoon met een smartphone (want die van jou ligt natuurlijk nog in je auto) en vraag heel vriendelijk of hij even een slotenmaker voor je wil opzoeken.

De online slotenmaker: 24 uur per dag beschikbaar

Want ook slotenmakers zijn met hun tijd meegegaan. Ze zijn steeds vaker online te vinden, 24 uur beschikbaar en er zijn zelfs bedrijven die monteurs in heel Nederland beschikbaar hebben. Ideaal voor dit soort situaties! Maar denk je nu misschien: ‘Ik moet vast heel lang wachten op zo’n slotenmaker… En wie zegt dat hij mijn automerk kent en kan openen?’ Tip 2: zoek online naar een bedrijf die ervaring heeft met veel verschillende sloten, verschillende situaties en verschillende automerken. Helemaal nu moderne auto’s steeds beter beveiligd worden!

De voordelen van een 24-uurs slotenmaker

Dit soort bedrijven zijn gewend om altijd paraat te staan, en als je ziet dat ze overal in Nederland monteurs beschikbaar hebben, kan je er vanuit gaan dat ze binnen het uur voor je neus staan. Of misschien zelfs wel binnen een half uur. En dat zou natuurlijk heel fijn zijn als je die afspraak niet te veel wilt laten uitlopen… Maar ken jij je auto door en door en ben je er van overtuigd dat je die zelf wel weer open kunt krijgen? Misschien is dat wat te gemakkelijk gedacht. Tegenwoordig worden auto’s steeds beter beveiligd en is er misschien meer voor nodig dan een zelf bedacht trucje om de deur open te krijgen. Verder is er ook meer kans op schade en dat wil je natuurlijk niet hoeven uitleggen aan je partner.

De slotenmaker is je beste vriend

Dus, tip 3: Bel/mail dat bedrijf en zorg dat je zo snel mogelijk weer onderweg kan zijn! De kans is groot dat de monteur je auto zo weer open heeft en dat hij je ook nog wat goede tips geeft. Misschien kent hij ook wel een slotenmaker bij jou in de buurt die een reservesleutel (of twee…) kan maken, zodat je altijd een vriendin of moeder kan bellen als je weer een keer ‘s ochtends niet ontbeten hebt. Om af te sluiten nog tip 4. Hij is misschien wat overbodig, maar: vergeet nooit je smartphone! Zo kun je altijd de juiste informatie vinden, waar je ook bent, wat je ook doet. En dan komt die slimme slotenmaker je misschien wel binnen een half uurtje te hulp!