Posttarieven alweer verhoogd in 2018

De posttarieven (van PostNL) zijn in 2018 alweer verhoogd. Om u een idee te geven van de verhoging: in 2016 betaalden we nog € 0,73 voor een postzegel. Dit jaar kost het op de post doen van een enkele brief of kaart tot 20 gram alweer € 0,83. Voor diegenen die een enkele kaart per jaar versturen met Kerst (als de tarieven toch al lager liggen dan in de rest van het jaar), is dat geen probleem. Maar hoe zit het met ondernemers, die toch nog regelmatig brieven en documenten per post versturen? Betekent deze verhoging het einde van het vertrouwde postadres?

Zelfs een postadres wordt duurder

Of het postadres nog gebruikt wordt, blijkt afhankelijk van de prijs te zijn. Het zijn namelijk niet alleen de postzegels van PostNL die duurder worden. Ook hun tarief voor een postadres is gestegen. Waar vorig jaar nog € 160,- (exclusief BTW) gevraagd werd voor het gebruik van een postadres, bent u als ondernemer dit jaar zo’n € 200,- (exclusief BTW) kwijt. Deze stijging in prijs is opmerkelijk. Immers, steeds minder mensen sturen nog fysieke post. Hoe duurder het versturen ervan, hoe meer mensen zullen besluiten helemaal geen post meer te versturen, maar enkel nog te e-mailen, Facetimen of Skypen. Of gebruik te maken van een digitaal (open source) documentensysteem, zoals Google Drive. Gelukkig hebben wij, in onze zoektocht naar goedkope postverwerking, ook postadressen gevonden die nog wél betaalbaar zijn.

Reserveer een postadres bij een bewezen aanbieder

Er blijken in heel Nederland verschillende representatieve kantoorpanden te staan, waarbij u een postadres kunt huren. Voor een zeer betaalbaar bedrag (denk aan slechts € 10,- per maand) en zonder vaste of periodieke verplichtingen. In tegenstelling tot een postbus bij PostNL, zijn de diensten van deze bewezen aanbieders per maand opzegbaar. Tot slot bieden deze aanbieders vele extra diensten als het gaat om uw postverwerking. Zo wordt de aan u gestuurde post:

  • Discreet en veilig behandeld door eerlijke medewerkers
  • Desgewenst (digitaal) naar u toegestuurd, waar ook ter wereld
  • Ingescand en opgeslagen in uw documentmanagementsysteem

Daarnaast kunt u via zo’n representatief kantoor ook uw eigen post versturen.

Kies voor een postadres

Kortom, laat u niet wegjagen door de stijgende prijzen van die bekende grootverdiener. Kies voor een betrouwbare en bewezen aanbieder van postadressen. Houd het ontvangen en versturen van fysieke post in leven door een eigen postadres te reserveren!