Waar kan een woningontruiming zoal uit bestaan?

Laat u uw woning ontruimen? Wat mag u dan allemaal verwachten? Waar is een woningontruimer zoal voor in te schakelen? Is het enkel het verplaatsen van uw spullen? Of kan zo’n specialist meer voor u betekenen? Wij zochten het voor u uit. Lees in dit blog waar een woningontruiming zoal uit kan bestaan.

Overweeg of onderstaande taken ook voor u handig zijn

Vaak wordt gedacht dat een woning ontruimen niets anders inhoudt dan het afvoeren van spullen. Niets is minder waar. Een beetje bedrijf in woningontruiming kan functioneren als een volwaardig verhuisbedrijf. Als er een woningontruiming in de planning staat voor u, raden wij u dus ook aan een specialist in te schakelen die u ook op de volgende gebieden kan helpen:

  • Spullen demonteren, inpakken, uitpakken en monteren
  • Inboedels of een deel ervan verhuizen
  • Woningen bezemschoon opleveren
  • Vergunningen aanvragen
  • Spullen tijdelijk opslaan

Op die manier heeft u namelijk maar één contactpersoon voor alle taken die bij de woningontruiming komen kijken. Dit voorkomt extra zoekwerk naar betrouwbare en betaalbare partijen. Ook voorkomt u een veelvoud aan contracten en daarmee een veelvoud aan kosten. Ga dus op zoek naar een bedrijf dat u op verschillende fronten kan helpen.

Dit wordt verstaan onder het schoonmaken van uw woning

Veel woningontruimers kunnen uw woning bezemschoon voor u achterlaten. Op die manier is het op het oog schoon genoeg voor een volgende verkoop of verhuur. Maar wij raden u aan op zoek te gaan naar ontruimingsbedrijven die uw woning helemaal kunnen schoonmaken. Hier kunnen onderstaande taken onder vallen:

  • Tuinen opfrissen
  • Behang of kurk afstomen
  • Plafonds en wanden sauzen
  • Verlijmde vloeren verwijderen
  • Schilderwerk binnen en/of buiten verrichten

Mochten enkele elementen in verval zijn geraakt, dan hoeft u die dus niet zelf meer op te lappen voor de oplevering!

Wat moet er gebeuren met uw inboedel?

Wilt u bepaalde spullen meenemen naar uw nieuwe verblijf? Dan kan een ontruimingsbedrijf dat ook functioneert als verhuisbedrijf deze spullen netjes voor u transporteren. Mogen alle spullen weggegooid worden? Dan zal de woningontruimer uw spullen vakkundig en zorgvuldig afleveren bij een afval- of recyclestation. Verwacht u dat uw inboedel nog wat op kan leveren? Vraag dan of de ontruimer uw spullen voor u wilt veilen. De opbrengst van uw spullen wordt dan uiteraard van uw kosten voor de woningontruiming afgetrokken. Zo betaalt u nooit de hoofdprijs voor de woningontruiming!

Hoe wilt u uw woning laten ontruimen?

U begrijpt, als u uw woning wilt laten ontruimen, dan kunt u het beste op zoek gaan naar een woningontruimer die u van alle bovenstaande gemakken kan voorzien. Ga direct op zoek naar een specialist in ontruimen, schoonmaken, transporteren en opslag en laat uw woning professioneel ontruimen!