Kies een goed softwarepakket

Een software om je cursusadministratie bij te houden is ideaal. Maar hoe selecteer je nou eigenlijk de beste optie? Er bestaan inmiddels zó veel softwarepakketten, dat het misschien een beetje lastig is in te schatten welk programma het meest ideaal is voor jouw school, bedrijf of instelling. Om het je toch wat eenvoudiger te maken, hebben wij voor je uitgezocht waar je rekening mee moet houden, wanneer je op zoek bent naar goede software voor jouw cursusadministratie.

Tip 1: Overweeg of je een online cursusadministratie wenst

Voordat je een softwarepakket in de cursusadministratie uitkiest, is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt óf je wel voor online wilt gaan. Er staan immers een hoop mensen nog steeds een beetje huiverig tegenover de digitalisering. Wees gerust, online een cursus administratie bijhouden is veilig, snel en super eenvoudig. Elke aanpassing, nieuwe cursist en actuele resultaten kun je in enkele kliks doorvoeren in het systeem. Geen losse briefjes meer, geen zaken die in elk papieren dossier aangepast moeten worden. Alles verloopt eenvoudigweg via de software.

Tip 2: Bepaal welke functies het softwarepakket moet hebben

Houd er rekening mee dat er ontzettend veel verschillen zitten in de softwarepakketten voor een cursusadministratie. Daardoor kan het nog lastiger zijn een passende variant te vinden. Bepaal dus eerst aan welke functies de software moet voldoen. Wil je dat het mogelijk is om via de software locatiewisselingen door te geven? Moeten cursisten via de software hun voortgang bij kunnen houden? Wil je dat het te allen tijde duidelijk is welke docenten beschikbaar zijn en welke cursussen er op welk moment gegeven worden? Ga dan op zoek naar een pakket dat deze functies biedt.

Tip 3: Zorg dat iedereen met de cursusadministratie overweg kan

Online de cursus administratie bijhouden, moet het op orde houden van deze administratie juist eenvoudiger maken. Echter, er bestaan helaas genoeg softwarepakketten die voor een gemiddelde cursist en zelfs voor een doorgewinterde docent onbegrijpelijk zijn. Zorg er daarom voor dat je niet kiest voor een erg complex pakket. Het zal je dan heel veel tijd kosten om ten eerste te achterhalen wat je er precies mee kunt. Ten tweede moet je het programma nog in gebruik gaan nemen! Je wilt uiteraard dat dit soepel en foutloos gebeurt. Mede omdat vele anderen naast jou via deze software hun bijdragen leveren aan een ordelijke cursusadministratie.

Ga op zoek naar een prettige cursusadministratie

Kortom, als jij over wilt stappen op een online cursusadministratie, is het essentieel dat je een degelijk, eenvoudig en functioneel softwarepakket kiest. Vraag desgewenst advies of een demo aan bij een leverancier van software voor cursusadministratie. Zo ontdek je direct of de look & feel van de software geschikt is voor jouw cursusadministratie!