skip to Main Content

3 redenen om het slot van uw deur te laten vervangen

Vervangen van sloten

Natuurlijk wilt u er altijd voor zorgen dat uw woning zo goed mogelijk beveiligd is. Een van de manieren waarop u dat doet, is door goede sloten op de deuren (en eventueel de ramen) te (laten) monteren. In sommige gevallen kunt u zelfs beter het
slot van uw deur laten vervangen. In dit blog vertellen we meer over drie veelvoorkomende redenen waarom het slot op een deur vervangen moet worden.

1. Slot is eenvoudig open te breken

De eerste reden om het slot van uw deur te laten vervangen, is omdat het eenvoudig open te breken is. Dit is het geval wanneer u een wat ouder slot heeft. De methode van het kerntrekken wordt veel gebruikt onder inbrekers. Dit is een relatief eenvoudige methode, waar een groot deel van de woningen in Nederland nog niet tegen beveiligd is. Het is dan ook verstandig om oudere sloten te laten vervangen door sloten met kerntrekbeveiliging.

2. Sleutel is kwijt of gestolen

Is uw sleutel kwijt of gestolen? Ook dan is het verstandig om het slot te laten vervangen. Anders kunnen de boosdoeners zomaar uw woning binnen komen. Wanneer u de sleutel ergens kwijt bent geraakt, is het ook verstandig om uit voorzorg het slot te vervangen. De sleutel kan namelijk zomaar in de verkeerde handen vallen, en dan bent u blij dat het slot vervangen is. Overigens is het wel belangrijk om aangifte te doen bij de politie wanneer uw sleutels gestolen zijn.

3. Schade aan het slot

Ten slotte is het belangrijk om uw sloten te laten vervangen wanneer ze beschadigd zijn. Ook dan kunnen inbrekers namelijk makkelijk de woning in. Zo kan een slot al eens opengebroken zijn na een inbraak. Dat slot moet dan zo snel mogelijk vervangen worden. Maar er zijn ook andere manieren waarop een slot beschadigd kan raken. Zo kan een slot bijvoorbeeld door slecht weer (zeer koude temperaturen) beschadigd zijn geraakt. Is uw sleutel in het slot afgebroken? Dan is het niet in alle gevallen nodig om het slot te vervangen. Soms kan een slotenmaker het afgebroken stuk sleutel namelijk ook zonder schade uit het slot halen.

Weet u niet zeker of het nodig is om het slot van uw deur te vervangen? Of wilt u weten welke sloten zeker veilig zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Back To Top