skip to Main Content
3 Tips Voor Een Gezellige Woonkamer

3 tips voor een gezellige woonkamer

De woonkamer gezelliger maken

De woonkamer is bij veel mensen de meest gebruikte kamer van het huis. Het is de plek om bij te kletsen met vrienden, om even lekker tot rust te komen na een lange dag of om tijd door te brengen met het hele gezin. Daarom mag die ruimte wel wat liefde en aandacht krijgen. Wanneer u ergens zo veel tijd doorbrengt, is het belangrijk dat het een fijne plek is. Daarom bespreken we in dit blog 3 tips, waarmee u de woonkamer nog gezelliger kunt maken. Lees dus snel verder!

1. De juiste verlichting

Hard licht is handig voor overdag, maar niet zo gezellig voor een avondje bankhangen. Zorg daarom voor genoeg sfeerverlichting in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan kleine schemerlampen in plaats van één centrale lamp aan het plafond. Ook natuurlijk licht, zoals kaarsen zorgen direct voor meer sfeer.

2. Een nieuwe vloer

U zult verbaasd zijn hoeveel effect een nieuwe vloer kan hebben. Het laat de hele kamer er weer als nieuw uitzien. De woonkamer is een plek waar echt geleefd wordt. Hierdoor heeft de vloer vaak ook veel te verduren. Zitten er krassen op de vloer of vlekken? Dan is dat echt een doorn in het oog. Een nieuwe vloer kan dan echt wonderen doen voor de gehele uitstraling van de woonkamer. Is het nog niet nodig om de vloer te vervangen? Leg dan in ieder geval een zacht vloerkleed neer voor meer textuur en warmte.

3. Een kachel of open haard

Er is niets gezelliger dan een brandende open haard of kachel in de woonkamer. Het knetterende vuur en de warme vlammen zorgen direct voor sfeer. En wist u al dat er voor vrijwel iedereen een passende haard of kachel is? Tegenwoordig zijn er naast de klassieke landelijke haarden ook heel moderne designhaarden te krijgen. Laat u adviseren door een specialist en ontdek welke sfeerbrenger het beste in uw woonkamer past.

Wilt u ook iets aan uw huis doen om de woonkamer gezelliger te maken? Neem dan zeker contact op met deze specialist in het plaatsen van haarden, kachels en vloeren.

Back To Top