skip to Main Content
De Lekkerste Alcoholvrije Cocktails

De lekkerste alcoholvrije cocktails

Alcoholvrij genieten

Alcoholvrije cocktails zijn de ideale manier om tijdens een feestelijke avond toch te genieten van een bijzonder drankje zonder dat daar alcohol in hoeft te zitten. Want of je nu een alcoholvrije maand hebt, zwanger bent of gewoon liever geen alcohol drinkt: alcoholvrije cocktails zijn altijd een goed idee! Een alcoholvrije cocktail geeft namelijk toch een ander gevoel dan een smoothie. Wij verzamelden een aantal alcoholvrije cocktails die je echt een keer geprobeerd moet hebben.

Virgin on the beach

Deze grappige woordspeling op ‘sex on the beach’ betekent dat er geen druppel alcohol in deze cocktail te vinden is. Je maakt hem met crushed ice, 20 milliliter perzik siroop, drie delen sinaasappelsap en één deel cranberrysap. Eerst doe je het ijs in een glas, vervolgens voeg je sinaasappelsap toe tot het glas voor driekwart gevuld is, tenslotte maak je hem af met de cranberrysap. Zo ontstaat er een cocktail met verschillende kleuren per laagje. Niet gaan roeren, dan zijn de laagjes weg!

Alcoholvrije Pina Colada

Pina Colada is een echte tropische traktatie, ook zonder alcohol. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig:

  • Een half kopje gekoelde kokosmelk
  • 100 milliliter ananassap
  • Een halve rijpe banaan
  • Een half kopje ananas pulp

Gooi al deze ingrediënten in een blender en meng het tot een smeuïg geheel. Een Pina Colada serveer je natuurlijk met een parapluutje en ijsklontjes.

Virgin Mojito

Deze zogeheten ‘mocktail’ is een variatie op de bekende mojito met rum. Ben jij ook zo gek op mojito’s? Probeer hem dan ook eens zonder alcohol! Je maakt hem met twee takjes munt, een limoen, een eetlepel rietsuiker, tonic en ongeveer twee ijsblokjes. Snijd eerst de limoen in partjes en stop deze samen met de rietsuiker en de munt in een glas. Dit geheel stamp je vervolgens fijn met een houten lepel. Hierdoor komen de aroma’s van de limone en de munt vrij. Tenslotte voeg je de tonic en de ijsblokjes toe.

Back To Top