skip to Main Content
Bedwantsen: Feiten En Fictie

Bedwantsen: feiten en fictie

Wat is waar over bedwantsen?

Het komt regelmatig voor dat mensen die op vakantie zijn geweest, er na een tijdje achterkomen dat ze last hebben van bedwantsen in hun woning. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, en er moet snel wat aan gedaan worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ongediertebestrijding in Soest. Die kan de beesten snel en vakkundig verwijderen. Maar wat is er eigenlijk waar en niet waar over bedwantsen? Wij vertellen over de feiten en fabels over deze beestjes.

Ze verspreiden ziektes

FABEL: Veel mensen zijn bang voor bedwantsen omdat ze denken dat de beestjes ziektes kunnen verspreiden. Hoewel ze niet hygiënisch zijn, en het heel vervelend is wanneer u ze in huis heeft, is er zowel in wetenschappelijk onderzoek als in de praktijk geen bewijs gevonden dat bedwantsen voor ziektes kunnen zorgen.

Ze kunnen in alle hotels voorkomen

FEIT: Bedwantsen kunnen in elk hotel voorkomen. U hoeft niet in een of ander sjofel hostel met vieze bedden te verblijven om bedwantsen tegen te komen. Ook in de mooiste en duurste hotels kunnen bedwantsen voorkomen. Dat is helemaal afhankelijk van wie er voorheen in de kamer geslapen heeft. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in het bagagecompartiment van de trein gezeten hebben, of heeft uw tas, of die van de persoon die voor u in de kamer geslapen heeft, tegen een tas aangelegen die al besmet was met het ongedierte. Ze komen dus vooral voor op plekken waar reizigers komen. Geen wonder dat New York de bedwants hoofdstad van de wereld is!

Ze komen zomaar in je huis opduiken

FABEL: Ze komen duiken nooit ‘zomaar’ in uw huis op. Dat komt omdat bedwantsen zich bijna nooit verplaatsen wanneer ze eenmaal een comfortabel plekje gevonden hebben. U neemt de beestjes dus altijd zelf mee naar binnen, bijvoorbeeld in uw koffer na een vakantie. Ook kunnen ze binnenkomen nadat u een tweedehands nachtkastje, lamp of schilderij gekocht heeft. Bedwantsen zelf kunnen geen grote afstanden overbruggen.

Heeft u last van bedwantsen in uw woning? Schakel dan snel de ongediertebestrijding in om ze te verwijderen!

Back To Top