skip to Main Content
Wat Doet Een Tandarts? Alles Over Dit Beroep

Wat doet een tandarts? Alles over dit beroep

Het werk van de tandarts

We gaan als het goed is allemaal regelmatig naar de tandarts. Misschien heeft u geluk met een goed gebit en gezonde tanden. Dan heeft u waarschijnlijk nog maar weinig te maken gehad met de verschillende werkzaamheden van de tandarts. Of misschien heeft u juist veel problemen op het gebied van tand- en mondverzorging en wilt u weten wat de tandarts precies voor u kan betekenen? Deze blog is voor iedereen die zich afvraagt: wat houdt het werk van een tandarts in?

Controle

Het advies is om ieder half jaar een afspraak te maken bij de tandarts voor een controle. Tijdens deze halfjaarlijkse controle kijkt de tandarts of u gaatjes heeft. Daarnaast wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van ontstekingen of tandsteen. Ook wordt gekeken of uw oude vullingen nog in goede staat zijn. Zijn er problemen? Dan zal de tandarts een nieuwe afspraak met u maken of u doorverwijzen naar een specialist.

Gaatjes en vullingen

Vaak merkt u het zelf al wanneer u een gaatje in uw tanden heeft, omdat gaatjes zorgen voor kiespijn. Het is belangrijk dat een gaatje zo snel mogelijk wordt gevuld. Anders kan het gaatje groter worden en de pijn verergeren. De tandarts zal het aangetaste deel van uw tand uitboren en een vulling plaatsen. Hierbij kunt u eventueel vragen om een verdoving.

Doorverwijzen

Heeft u kiespijn, ontstekingen in uw mond of andere gebitsklachten? Ga dan naar de tandarts. De tandarts is namelijk uw eerste contactpersoon. De tandarts in Rotterdam of in uw eigen woonplek controleert de staat van uw tanden en signaleert problemen. Kleine ingrepen zal een tandarts vaak zelf uitvoeren. Maar in sommige gevallen zal de tandarts u ook doorsturen naar een specialist, zoals de mondhygiënist, de kaakchirurg of de parodontoloog.

Back To Top