skip to Main Content

Blaastest kopen? Wij vertellen er alles over!

Een betrouwbare blaastest

Wilt u meer weten over de blaastest, of denkt u er zelfs over om een blaastest te kopen? Wij vertellen u meer over de handige blaastest en het belang hiervan. Vooraf willen we u wel aanraden om, wanneer u een blaastest wilt kopen, erop te letten dat hij volledig voldoet aan de Nederlandse- en Franse wetgeving. Er zijn veel verschillende modellen blaastest te koop. Denk aan hand- en wandtoestellen, maar ook een eenmalige blaastest. Wilt u direct een blaastest kopen? Bekijk dan het online aanbod van een officieel verkooppunt voor blaastesten.

Eigenschappen blaastest

Er zijn verschillende soorten blaastest te verkrijgen. Let er bij aankoop altijd op dat ze beschikken over een NF-keurmerk, waardoor de test ook aan de Franse wetgeving voldoet. Wanneer u in Frankrijk de weg op gaat, moet u namelijk zelf een blaastest in de auto hebben. Punten waar u op kunt letten bij het kopen van een blaastest zijn:

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Hygiënische verpakking
  • Werking zonder batterijen en zonder kalibratie
  • Lange tijd bruikbaar
  • De prijs

Belang van de blaastest

Gaat u binnenkort lekker een tijdje weg met de auto naar Frankrijk? Let er dan op dat het verplicht is om een blaastest met een NF X 20 702-keurmerk in bezit te hebben. Dit geldt bij een vakantie, maar ook wanneer u enkel op werkbezoek gaat. Koop daarom altijd een blaastest met een NF X 20 702 kwalificatie. Let hierbij ook op de hygiëne (bijvoorbeeld dat de blaastest hygiënisch verpakt is). Er zijn blaastesten die u eenmalig of langere tijd kunt gebruiken. De blaastesten met dit keurmerk worden niet alleen in Frankrijk op de weg gebruikt. Ook officiële instanties als de politie, ziekenhuizen, evenementen, verzekeringsmaatschappijen en beveiligingsbedrijven gebruiken blaastesten met het NF X 20 702-keurmerk.

Een blaastest kopen

Wilt u ook een blaastest kopen? Kies dan het standaard model, of ga voor een meer geavanceerde versie. Medewerkers van een officieel verkooppunt kunnen u tevens adviseren over de beste blaastest voor uw situatie, en kunnen het in sommige gevallen zelfs personaliseren. Wij raden u in ieder geval aan om te kiezen voor kwaliteit, ongeacht het model blaastest dat u wilt kopen.

Back To Top