skip to Main Content
Wat Voor Soort Bloemen Voor Rouwboeket?

Wat voor soort bloemen voor rouwboeket?

Het uitzoeken van een rouwboeket

Het overlijden van een dierbaar persoon valt altijd zwaar. Dit is al helemaal waar wanneer u ook de begrafenis moet regelen. Een van de belangrijke taken die u op zich moet nemen is het uitzoeken van een mooi rouwboeket. In dit blog gaan we dieper in op wat voor soort bloemen geschikt zijn voor een rouwboeket.

Bloemen en betekenis

Bloemen hebben naast een prachtige uitstraling ook een betekenis. Het is goed om van tevoren te weten wat voor soort betekenis bij uw overleden dierbare past. Was deze persoon een vrolijk en actief iemand of was hij of zij rustig en een echte liefhebber van de natuur? Kleur speelt ook een belangrijke rol in de betekenis van bloemen. Ga daarom goed na wat voor persoon dit was om het juiste rouwboeket samen te stellen.

Het type boeket bij persoonlijkheid

Met het juiste rouwboeket kan er zonder woorden toch veel gezegd worden. Enkele voorbeelden zijn een bescheiden rouwboeket, dit past goed bij iemand die niet graag in het middelpunt stond. Uitbundige bloemen passen bij iemand die vrolijk en opgetogen was. Rode tinten horen bij iemand die van de klassieke stijl hield. Kiest u voor groen en wilde bloemen? Dan heeft u een match met iemand die een echte natuurliefhebber was.

Bloemen en hun betekenis uitgelegd

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bloemen te vinden. Hoe weet u voor welke u moet kiezen? Wij hebben de meest voorkomende rouwbloemen voor u op een rij gezet.

Orchideeën in rouwboeket

Orchideeën zijn prachtige bloemen die bekend staan om hun elegantie. Ze komen in het roze en in het wit voor. Deze bloem toont sympathie en eeuwige liefde.

Lelies in rouwboeket

Lelies komen zeer vaak voor in rouwboeketten. Ze staan voor het kinderlijke van de overleden dierbare. Deze bloem is geschikt voor een persoon die veel plezier had in het leven.

Gladiolen in rouwboeket

Was de overleden persoon een sterk en oprecht iemand? Dan is de gladiool een geschikte bloem. Deze bloem past goed bij iemand die een sterk doel in het leven had.

Rozen in rouwboeket

De roos is een bekende bloem met meerdere betekenissen. Witte rozen staan voor onschuld en jeugd, rode rozen staan voor respect, liefde en moed. Terwijl donkerrode rozen voor verdriet en rouw staan.

Vragen over bloemen voor rouwboeket?

Bij een uitvaart komt er veel op u af. Daarom is het verstandig om experts in te huren. Zo weet u zeker dat de uitvaart goed verloopt. Lees hier meer over wat voor soort bloemen in het rouwboeket passen. Heeft u vragen over passende bloemen in het rouwboeket? Dan kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen.

Back To Top