skip to Main Content
De Beste Mediator Voor Een Scheiding In Oegstgeest

De beste mediator voor een scheiding in Oegstgeest

Kies altijd een onafhankelijke mediator

Voor het beroep mediator gelden tot op heden nog geen speciale eisen. Dat betekent dat in principe iedereen zich mediator mag noemen. Daar worden stellen die hulp bij hun scheiding hebben natuurlijk niet beter van. Daarom zijn de ‘echte’ mediators aangesloten bij de MfN, (Mediators federatie Nederland) het kwaliteitsinstituut van mediators. Daarmee heeft u de garantie dat u een onafhankelijke en bekwame mediator kiest. Want scheiden is al zwaar genoeg. Lees hier hoe u een mediator kiest die bij u past.

Hoe kiest u een mediator die bij u past?

De keuze voor een mediator is zeer persoonlijk. Het is altijd mogelijk vooraf met een of meer mediators te bellen of hen anderszins te spreken. Het belangrijkste is dat u daaruit het vertrouwen krijgt dat u bij de betreffende mediator in goede handen bent. Heeft u beiden ‘een klik’ met de mediator? Dan is het zinvol om die te kiezen voor uw scheiding.

Aandachtspunten voor uw keuze

U wilt natuurlijk gerustgesteld worden dat u er in deze zware periode uiteindelijk licht en lucht is aan het einde van de tunnel. Spreek dus met de mediator zijn of haar werkwijze door. Heeft u bij de start van de mediation behoefte aan een voorafgaand tweegesprek met de mediator? Vraag daar dan om. Wilt u in de mediation een derde persoon meenemen, bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon of vriend(in)? Bespreek dit vooraf met de mediator. Bespreek ook op welke locatie de mediation kan plaatsvinden. Maak afspraken over de uiteindelijke betaling van de mediator, enzovoort.

Wat mag u verwachten?

Mediation is een informeel proces. Van de mediator mag u een open en informele houding verwachten. Toch zijn er wel een paar formele kanten. Er moeten hier en daar serieuze noten worden gekraakt. Dat kan pijnlijk zijn, maar is vaak onvermijdelijk. De mediator moet u daarover goed informeren. Dit betreft het vrijwillige karakter van de keuze voor mediation en de keuze van de betreffende mediator, de vertrouwelijkheid van alles wat in de mediation wordt besproken en de volledige neutraliteit van de mediator in het proces. Kortom: scheiden is niet makkelijk. Met twee partijen kiezen voor de juiste mediator als u uit elkaar gaat is ook niet eenvoudig. Toch zijn ze overal te vinden in Nederland. Zo kunt u bijvoorbeeld prima een onafhankelijke mediator in Oegstgeest vinden. Stel vragen, zorg voor vertrouwen en dan komt het waarschijnlijk allemaal goed.

Heeft u ervaringen met een mediator? Viel het mee of tegen? Deel uw ervaring met ons via het contactformulier op deze website. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Back To Top