skip to Main Content

De boekhouder voor uw bedrijf in de Achterhoek

Wat de boekhouder voor u doet

Het inhuren van een boekhouder gaat u op termijn veel stress, kosten en zorgen schelen. Wij leggen u in dit blog graag uit waarom een boekhouder voor uw bedrijf in de Achterhoek de juiste keuze is.

Wat doet een boekhouder?

  • Het geven van financieel advies
  • Het maken van financiële rapportages, jaarrekeningen en jaarverslagen
  • De boekhouding van uw bedrijf
  • Het bijhouden van de salarisadministratie en debiteuren- en crediteurenbeheer
  • Het indienen van de belastingaangifte voor bedrijven en/of particulieren

De kleine bedrijven en boekhouders

Vaak wordt er gedacht dat een boekhouder alleen de boekhouding bijhoudt, maar dat is zeker niet het geval. Per bedrijf verschilt het hoe belangrijk een boekhouder is. Heeft u bijvoorbeeld een klein bedrijf, dan is de kans groot dat u de boekhouding makkelijk zelf kunt doen. U kunt hierdoor een hoop kosten besparen. Maar bent u niet goed in het bijhouden van de administratie, dan bespaart de boekhouder u juist veel kosten en boetes, om nog maar de zwijgen over de tijd die u overhoudt.

De grote bedrijven en boekhouders

Bij een groter bedrijf is het vaak een ander verhaal. Grote bedrijven hebben te maken met veel meer administratie. En daarnaast bent u ook controleplichtig wanneer uw netto-omzet hoger dan 12 miljoen euro is of uw balanstotaal groter is dan 6 miljoen euro. Dit betekent dat de jaarrekening van het bedrijf gecontroleerd moet worden door een openbaar accountant. Toch is het in de praktijk lastig te bepalen wanneer uw bedrijf wel of niet controleplichtig is. Een goede boekhouder kan dit voor u uitzoeken. Ook is een gebrek aan tijd een goede motivatie om toch een boekhouder voor uw bedrijf in de Achterhoek in te schakelen.

Boekhouder ook als adviseur

Naast dat een boekhouder de vele zaken van uw bedrijf bijhoudt, kan hij of zij u ook adviseren. De kans op een succesvol bedrijf neemt zo sterk toe. Dankzij de jarenlange ervaringen van deze boekhouders weten zij u ook alles te vertellen over de oude en nieuwe regels. Een goede boekhouder in de Achterhoek is ABAplus. Bij hen wordt u professioneel begeleid en geadviseerd. Zo kunt u zich richten op uw bedrijf en doen zij het administratieve gedeelte. Wilt u graag meer informatie over boekhouders in de Achterhoek? Dan kunt u hier dit contactformulier invullen.

Back To Top