skip to Main Content
De Vele Voordelen Van PVC Vloeren: Waarom Dit Type Vloer Zo Populair Is

De vele voordelen van PVC vloeren: Waarom dit type vloer zo populair is

PVC-vloeren zijn één van de meest populaire soorten vloeren op de markt. Dit type vloer heeft een aantal voordelen, waaronder duurzaamheid, waterdichtheid en schoonmaakgemak. Ook zijn ze niet te onderscheiden van echt hout of steen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel huiseigenaren als bedrijven. In deze blogpost verkennen we de vele voordelen die PVC vloeren te bieden hebben.

Wat zijn PVC vloeren en waarom zijn ze zo populair?

PVC-vloeren worden gemaakt van PVC, oftewel polyvinylchloride. Dat is een soort plastic dat sterk en duurzaam is, wat het perfect maakt voor vloeren. Verder zijn ze waterdicht, zodat ze ook kunnen worden gelegd in badkamers en keukens, waar de kans op morsen groter is. Verder zijn PVC-vloeren ook heel geschikt voor vloerverwarming, die steeds populairder wordt.

Niet van echt steen of hout te onderscheiden

PVC-vloeren beschikken over levensechte decors en zijn in vele kleuren leverbaar. Zo profiteert u van de warme uitstraling van hout of de stoere uitstraling van beton, terwijl u wel alle voordelen van kunststof heeft. U kunt ook PVC-vloeren vinden in verschillende maten planken en tegels.

Plak-PVC of klik-PVC?

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in twee versies: plak-PVC en klik-PVC. Klevend PVC wordt met speciale PVC-lijm op de ondervloer gelijmd. Klik-PVC daarentegen heeft een kliksysteem en kan dus zonder lijm worden gelegd. Dat maakt het veel gemakkelijker en sneller, wat een voordeel is als u de vloer zelf wilt leggen. Er is dan ook geen droogtijd.

PVC-vloeren zijn een uitstekende keuze

Met hun vele voordelen zullen PVC-vloeren zeker aan uw wensen voldoen en uw verwachtingen overtreffen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, waterdicht en niet te onderscheiden van echt hout of steen. Dus als u op zoek bent naar een nieuw type vloer in Zandvoort, overweeg dan zeker PVC. U zult niet teleurgesteld zijn!

De vloer is de basis van uw interieur. Lees ook ons blog met tips voor een gezellige woonkamer om uw interieur helemaal af te stylen.

Back To Top