skip to Main Content

De voors en tegens van een warmtepomp

Waarom een warmtepomp?

U heeft er vast wel eens van gehoord: een warmtepomp. Ze zijn erg populair en worden in nieuwbouwhuizen ook al verplicht geïnstalleerd. Warmtepompen dragen namelijk enorm bij aan een lager gebruik van gas en elektriciteit voor het verwarmen van uw woning. Ze kunnen uw huidige energiekosten tot wel 70% terugdringen! Alleen op koude dagen hoeft de CV-ketel nog bij te springen, dus een warmtepomp is de investering vaak wel waard.

De voordelen

Omdat een warmtepomp u op de lange termijn veel geld kan besparen, is hij natuurlijk erg goed voor uw portemonnee. Maar het verminderde gebruik van gas en elektriciteit betekent natuurlijk ook goed nieuws voor het milieu. We laten bij een verminderd energieverbruik minder CO2 vrijkomen en daardoor warmt de aarde weer een stukje minder snel op! Het is belangrijk om aan moeder aarde te denken, zodat we hier nog een hele tijd fijn kunnen leven!

De nadelen

Op het moment dat u een warmtepomp heeft kunt u maandelijks een hoop geld besparen. Het aanschaffen is echter wel erg duur. Een goed functionerende warmtepomp heeft een prijskaartje van 5.000 tot soms wel 20.000 euro. Dit is veel geld om in één keer kwijt te zijn. Voor veel mensen is dit een groot deel of zelfs alles van hun spaargeld. Daar komt bij dat een warmtepomp alleen de moeite waard is in combinatie met een goede isolatie. Heeft u die niet? Dan wordt de investering die u moet maken nog groter.

Goede investering

Als u het geld ervoor heeft is een warmtepomp een enorme aanrader. Hij zorgt voor een zeer grote afname in energieverbruik en is ook nog eens goed voor het milieu. Een goede investering voor de lange termijn dus! Bent u op zoek naar een warmtepomp? Houd rekening met onze tips, dan komt u er wel uit. Meer informatie over warmtepompen vindt u hier.

Back To Top