skip to Main Content
Drie Dingen Die U Nog Niet Wist Over De Edelsteen Robijn

Drie dingen die u nog niet wist over de edelsteen robijn

Drie dingen die u nog niet wist over de edelsteen robijn

Leuke feitjes die u nog niet wist over robijnen

Als u denkt aan edelstenen, wat denkt u dan nog meer? Misschien denkt u dat edelstenen altijd heel erg duur zijn, maar niets is minder waar! Er zijn tal van winkels die allerlei edelstenen verkopen voor een leuke prijs. Er bestaan natuurlijk wel dure edelstenen. Een van de mooiste edelstenen is de robijn. Benieuwd naar wat deze steen zo prijzig maakt? Lees snel verder! Hier leest u 3 dingen die u waarschijnlijk nog niet wist over de edelsteen robijn.

1. De robijn is eeuwenoud

De robijn kent een lange en bijzondere geschiedenis en heeft al heel wat beschavingen overleefd. De beschavingen van onder andere de Egyptenaren, Grieken en de Romeinen bewonderden deze edelsteen al lang geleden. Waarschijnlijk komt de robijn uit Birma. Via allerlei handelswegen kwamen de robijnen vaak in koninklijke families terecht. En dat gebeurt nog steeds! Zo heeft Maxima prachtige oorbellen en armbanden die bewerkt zijn met robijnen.

2. Dit is de duurste robijn ooit verkocht

De rode Burmese Sunrise Ruby is de duurste robijn die verkocht is, destijds voor meer dan 30 miljoen dollar. De Burmese Sunrise Ruby is duur omdat de steen uit de Mogokvallei in Myanmar komt en omdat het een zogenoemde duivenbloedrobijn is. Dat is de naam van de kleur, wat een van de factoren is die bepalend zijn voor de waarde van een robijn. Deze 3 factoren spelen daarbij ook nog een rol: karaat (gewicht), zuiverheid en slijpkwaliteit.

3. Dit is de betekenis van de robijn

De robijn heeft meerdere betekenissen gehad in verschillende culturen. De Romeinen vroeger zagen de steen als symbool voor het leven en sommigen hadden daarom zelfs robijnen op hun zwaarden en schilden. In andere culturen stond de robijn voor lust en enthousiasme. Tegenwoordig wordt de rode robijn vooral als teken van de liefde gezien. Niet gek dus dat er vaak een robijn op een verlovingsring zit! De geschiedenis van de robijn geeft aan dat deze edelsteen niet in een hokje te passen is. Rode robijnen zijn edelstenen die tot de verbeelding spreken!

Back To Top