skip to Main Content
Een Afgebroken Sleutel En Wat Nu?

Een afgebroken sleutel en wat nu?

U komt thuis met een gebroken sleutel

Veel van ons staan er niet dagelijks stil bij hoe handig het is om een goed werkende sleutel te hebben. Op werkdagen staan we vroeg op, eten ons ontbijt en trekken de deur achter ons dicht. Wanneer we thuiskomen van het werk en de sleutel in de deur draaien verwachten we niet dat de sleutel zal afbreken. Wanneer dit wel gebeurd weten we vaak niet wat de handigste vervolgstappen zijn. In dit blog vertellen wij u wat u kunt doen bij een gebroken sleutel en wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn.

Oorzaken van een gebroken sleutel

Erosie is één van de grote oorzaken waarom sleutels afbreken. Zeker wanneer de sleutel al wat ouder is, is deze hier vatbaar voor. Erosie in het slot zorgt ervoor dat de sleutel moeilijker omdraait. Hierdoor komt veel druk op de sleutel te staan. Vooral oudere sleutels kunnen bij het vele gebruik van een geërodeerd slot afbreken. Vervolgens zit een deel van de sleutel vast in uw slot.

Sleutel eruit duwen vanaf andere kant

Wanneer u alsnog uw woning bent binnengekomen via een andere ingang, dan kunt u het volgende proberen. Zoek een dun ijzerdraadje waarmee u via de cilinder van het slot de sleutel eruit probeert te duwen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u altijd de slotenmaker inschakelen.

Haal uw sleutel uit het slot met secondelijm

U kunt ook met secondelijm proberen om de afgebroken sleutel uit het slot te halen. U smeert een klein beetje secondelijm op de afgebroken sleutel, vervolgens duwt u de sleutel op het vastzittende deel. Met een beetje geluk zijn de twee delen aan elkaar gehecht en krijgt u de sleutel er weer uit. Let er wel op dat u niet teveel secondelijm gebruikt, dit kan vervelende gevolgen hebben.

Vragen over de slotenmaker?

Wilt het niet lukken om de afgebroken sleutel uit het slot te krijgen of heeft u echt haast? Bel dan de slotenmaker. De slotenmaker haalt de afgebroken sleutel voor u uit het slot en zorgt ervoor dat u weer naar binnen kunt. Wilt u meer weten over wat een slotenmaker doet? Vul dan dit contactformulier in en wie weet schrijven wij binnenkort een nieuwe blog over de slotenmaker!

Back To Top