skip to Main Content
Fundering Op Staal

Fundering op staal

Voor een sterke fundering

U kunt voor verschillende bedrijven kiezen wanneer u een stevige fundering voor een bouwwerk wilt laten plaatsen. Zoekt altijd een professioneel bedrijf uit, die u kunnen verzekeren van een uitstekend eindresultaat. Zij zullen beslissen welk type fundering het beste op de locatie past. Een van de mogelijke funderingstechnieken is de ‘fundering op staal’. Wat dit precies inhoudt vertellen wij u in dit blog. Lees nu snel verder en kom te weten wat een fundering op staal betekent.

Betekenis van fundering op staal

Een fundering op staal betekent niet letterlijk het plaatsen van een fundering op staal. Dit klinkt misschien verwarrend, maar ‘fundering op staal’ is een term van vroeger tijden die ‘op beschikbare grond’ betekent. In de bouw is dit een veel voorkomende term.

Zwakte van fundering op staal

Wanneer de fundering op de beschikbare grond geplaatst wordt, komt er al snel een nadeel om de hoek kijken. De grond moet van het juiste materiaal zijn en de juiste draagkracht bezitten. Is de grond van klei? Dan moet er gekeken worden voor een oplossing. Klei houdt namelijk teveel water vast, dit kan uiteindelijk bij uitdroging voor een verzakking van de fundering zorgen. Zand daarentegen houdt amper water vast en is daardoor een uitstekende ondergrond voor een fundering op staal.

Geschikte gebieden

Er bestaan diverse soorten ondergrond, waaronder klei-, leem-, veen-, grind- en zandgrond. Gebieden in het midden, oosten en zuiden van Nederland zijn geschikt voor fundering op staal. Dit komt doordat dit gedeelte boven de zeespiegel ligt. Enkele gebieden in Nederland met duingrond zijn hier ook geschikt voor.

Meer weten over funderingen?

Bent u benieuwd of er bij u een fundering op staal geplaatst kan worden of heeft u vragen hierover? Aarzel niet en vul nu het contactformulier op deze website in.

Back To Top