skip to Main Content
Geschiedenis Van Laminaat

Geschiedenis van laminaat

Alternatief voor de dure houten vloer

Een vloer is de basis van je huis. Waar dit vroeger altijd steen of modder betrof, is er tegenwoordig een heel divers aanbod van verschillende materialen en kleuren vloeren. Van tapijt tot tegels en van gietvloeren tot laminaat en tapijt. Maar er gaat toch maar niets boven een echte houten vloer. Helaas is dit voor de meeste mensen niet te betalen. Gelukkig is er vandaag de dag een alternatief in de vorm van laminaat. We vertellen je in dit blog meer over de geschiedenis van de laminaatvloer.

De geschiedenis van laminaat

De ontwikkeling van laminaat begon eigenlijk al in de middeleeuwen toen koningen en rijke adel de koude stenen vloeren van hun kastelen en landhuizen met massieve houten planken lieten beleggen. De volgende stap was de parketvloer. Deze planken waren niet van massief hout maar alleen de toplaag. Deze werd verlijmd op een goedkopere houtsoort om kosten te besparen. Hiermee werd de houten vloer ook voor iets minder rijke mensen toegankelijk. Uiteindelijk werd de laatste stap genomen en dat is het laminaat met een houtlook dat door goedkoper materiaal en massaproductie voor iedereen toegankelijk is.

Makkelijk en veelzijdig

Laminaat ontstond in de jaren 70 en wordt industrieel vervaardigd. Na enkele decennia waarin de laminaatplanken werden verlijmd hebben we nu het kliklaminaat dat zonder kleefstof eenvoudig in elkaar kan worden geklikt. Dit maakt het leggen van laminaat erg makkelijk. De toplaag heeft een print in een houtlook die de sfeer van echt hout benadert. Zo kan iedereen genieten van een houten vloer.

Ontdek de mogelijkheden

Behalve dat het in verschillende dessins verkrijgbaar is, is het ook nog eens heel makkelijk te onderhouden. Wilt u meer weten over laminaat of eens zien wat er allemaal te krijgen is? Ga dan eens langs bij deze laminaatwinkel in Hoevelaken.

Vond u dit een interessant blog? Lees dan ook ons artikel over hoe u zelf een keuken op maat ontwerpt!

Back To Top