skip to Main Content
Handmatig Containers Lossen, Wie Doet Dat Nog?

Handmatig containers lossen, wie doet dat nog?

Nadelen van het handmatig containers lossen

Als we het hebben over het lossen van containers, bedoelen we natuurlijk niet die containers die je een keer in de zoveel weken aan de weg zet zodat het afval wordt leeggehaald. Nee, we hebben het over die hele grote containers, zoals zeecontainers. Dan denk je, worden die handmatig gelost? Ja. Je kunt je vast wel voorstellen hoeveel kracht het kost om die containers stuk voor stuk met de hand uit te laten. Daar is veel mankracht voor nodig. Bovendien kost het veel tijd en daarom ook geld. Het lossen van containers is erg fysiek en eentonig werk. De kans dat medewerkers hier chronische rugklachten door krijgen of in de ziektewet komen is dus erg groot.

Gelukkig bestaat de techniek!

In de afgelopen jaren is de techniek enorm ontwikkeld. Er komen dan ook telkens meer systemen die de last van mensen afhalen. Zo hoeven medewerkers bij het lossen van zeecontainers minder inspanning te leveren door bijvoorbeeld een telescopische band conveyor (TBC) of een Vaculift tilhulp. Het zware arbeidsintensieve werk wordt hiermee versneld en verbeterd en er is minder risico dat producten kapot vallen tijdens het lossen. De gezondheidsrisico’s gaan dus omlaag, terwijl de arbeidsproductiviteit stijgt. Dit is toch een win-win situatie.

Soorten mobiele containers

Om die zware zeecontainers uit te laden bestaan er ook mobiele containersystemen voor laden en lossen. Enkele soorten zijn:

  • mobiele containersystemen met een kiepframe
  • mobiele containersystemen met een kiepsysteem
  • mobiele containersystemen met een steillader

Wilt u aan de hand van deze blog contact met ons opnemen? Dat kan! U kunt dit contactformulier invullen en wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren!

Back To Top