skip to Main Content
Heftruck Opleidingen

Heftruck opleidingen

Heftruck opleiding (laten) volgen

Om een heftruck goed te kunnen besturen en gevaarlijke situaties te kunnen vermijden, is het belangrijk dat er een heftruck opleiding wordt gevolgd. Deze opleiding is er niet zomaar, een vorkheftruck weegt maar liefst gemiddeld vijf ton. Het is daarom belangrijk dat jij of je personeel veilig kan omgaan met dit voertuig. In dit blog gaan we dieper in over opleidingen voor heftruckbestuurders.

Als bedrijf heftruckopleiding aanbieden

Een professionele heftruckopleiding volgen is noodzakelijk. Heb jij in jouw bedrijf meerdere heftrucks en personeel dat hierin moet rijden? Dan ben je volgens de Arbowet verplicht om jouw bestuurders goed te instrueren. Je doet dit door jouw medewerkers een externe heftruckopleiding te laten volgen. Zodra jouw medewerkers deze training goed afronden dan zijn zij in staat om veilig te werken en om gevaarlijke situaties op de werkvloer in te schatten en te voorkomen.

Goed voorbereid op de werkvloer

Jij of jouw personeel ontvangt een heftruckcertificaat wanneer de basisopleiding voor de heftruck voldoende is afgerond. Met deze opleiding op zak mag iemand zich officieel heftruckchauffeur noemen. Door deze opleiding zijn jouw chauffeurs goed voorbereid. Mocht er dan toch nog iets misgaan op de werkvloer? Dan zijn de baas en de medewerkers goed verzekerd. Dat is een geruststelling.

Nieuw lesstof

Wij raden aan om een externe heftruck opleiding te volgen. Waarom? Omdat dit verstandiger is dan wanneer dezelfde les elk jaar weer op de werkvloer gegeven wordt. Hierbij kunnen bepaalde belangrijke delen worden vergeten en zijn er geen vernieuwingen. Er kunnen dus blinde vlekken ontstaan. Wanneer er een externe heftruck opleiding wordt gevolgd zijn jij en jouw personeel helemaal bij. Ook is het fijn dat deze opgeleide mensen de nieuwe trucjes kunnen doorgeven aan de al ervaren heftruck rijders. Zo zorgt jij voor een nog veiligere werkomgeving.

Meer weten over heftruck opleidingen?

En zo zijn er nog veel meer voordelen bij het volgen van een externe heftruck opleiding. Ben je benieuwd naar wat je allemaal leert tijdens deze opleiding? Je kunt het vragen aan onze experts op het gebied van heftruck opleidingen. Wil je liever antwoord op specifieke vragen? Stel ze dan in dit contactformulier.

Back To Top