skip to Main Content
Het Belang Van Bomen

Het belang van bomen

De boom, dieren en mensen

Bomen zijn er al ver voor het begin van de mensheid, het zou een vreemde wereld zijn zonder bomen. Een wereld waar mensen, maar ook dieren niet in zouden kunnen overleven. De aanwezigheid van bomen zorgt namelijk voor zuurstof, maar ook voor schaduw, schuilplekken en voedsel. Bomen zijn dan ook ontzettend belangrijk voor het ecosysteem en onze overleving op aarde. In dit blog gaan we dieper in op het belang van bomen.

Zuurstof voor het lichaam

In het dagelijks leven staan wij niet vaak stil bij het belang van bomen. Laten we dit nu wel even doen. Bomen zijn nodig, anders zullen bijna organism het niet overleven. Zuurstof is zo ontzettend belangrijk voor ons, het wordt opgenomen in onze longblaasjes. Waarna het vervolgens wordt vervoerd door het bloed naar alle spieren en organen. Zuurstof geeft spieren en organen de energie om hun taken uit te voeren.

Bomen in grote steden

Naast dat bomen zuurstof produceren, zijn ze ook belangrijk voor een stabiel en leefbaar temperatuur op aarde. Dit is bijvoorbeeld goed te merken in grote steden. Wanneer de zon schijnt en er bijna geen bomen aanwezig zijn in de stad, dan wordt de warmte in de muren van de gebouwen opgeslagen. Hierdoor stijgt de temperatuur. Bomen daarentegen zetten de warmte van de zon om in waterdamp, wat vervolgens voor wolken zorgt. Wolken blokkeren op hun beurt weer de zon. En zo blijft de temperatuur lager in de stad.

Rust in uw tuin creëren

Een mooie boom in uw tuin staat ook zeker niet verkeerd. Geniet van al deze bovenbeschreven voordelen. Bomen zijn naast praktisch ook prachtig om te zien in de lente, zomer en herfst. Geniet van de kleurveranderingen, van de eventuele vruchten en de schaduw in uw tuin. De keuze in verschillende soorten en type bomen is enorm!

Meer weten over de type bomen?

Bent u overtuigd van de waarde van een mooie boom in uw tuin? Of wilt u graag meer informatie over de verschillende bomen en hun kenmerken? Dan mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt uw vragen in dit contactformulier achterlaten, wij zullen u dan zo snel mogelijk verder helpen.

Back To Top