skip to Main Content
Het Ontstaan Van De Limousine

Het ontstaan van de limousine

De vorm van de limousine

De limousine is tegenwoordig één van de bekendste voertuigen waar veel mensen ooit in hun leven weleens gebruik van hebben gemaakt. Toch was dit vroeger heel anders. Waar komt de limousine eigenlijk vandaan en waar heeft het de naam van? In dit blog gaan we dieper in op de oorsprong van de limousine en waarom het de vorm heeft waar het hedendaags zo bekend om is. Lees nu snel verder!

Amerika of Frankrijk

Als je iemand vraagt waar de limousine vandaan komt, dan is de kans groot dat het antwoord Amerika is. Ook al klinkt Amerika logisch, omdat we dit veel in films zien waarin sterren gebruik maken van de limousine en door New York of LA rijden, s dit antwoord toch fout. Limousine is namelijk een Franse naam en dat betekent dat deze auto zijn oorsprong vindt in Frankrijk, in het dorpje Limousin.

Bescherming tegen elementen

In Limousin was het vaak slecht weer. De mensen daar droegen dan ook lange jassen met capuchon. Omdat de mensen zich zo goed konden beschermen tegen de elementen, hebben ze dit ook doorgezet in hun voertuigen. De koets kreeg een aparte bak waarin de bestuurder zat met overkapping, zodat hij geen last had van de regen en wind. Hedendaags zien we dit ook terug in de limousine.

Middenklassers namen limousine

Veel later, in de jaren twintig, kwam er een grote groep middenklassers op. Zij wilden graag wat meer luxe tijdens taxiritten en kozen dan ook graag voor de limousine. Dit voertuig had toen nog niet de lange vorm die tegenwoordig zo bekend is. Wel hadden de chauffeurs en de middenklassers gaan last van elkaar tijdens het rijden. Pas in 1928 kreeg de limousine zijn lange vorm, veel luxer dan dit kon de auto niet worden.

Zelf een limousine huren?

Het duurde niet lang voordat ook beroemdheden gebruik gingen maken van de limousine, dit ging in rap tempo. En omdat de limousine tegenwoordig minder duur is om te huren zien we de auto ook vaker bij het “gewone” volk. Deze auto’s zijn te huren bij speciale bedrijven zoals Limousine-Direct. Wil je graag meer informatie over de mooie limousine of wil je een limousine huren? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier voor meer informatie.

Back To Top