skip to Main Content
Hierop Moet Je Letten Als Je Een Buitensauna Gaat Kopen

Hierop moet je letten als je een buitensauna gaat kopen

Tips voor het bestellen van een buitensauna

Onbeperkt gebruik maken van een sauna, zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen. Het klinkt voor jou ongetwijfeld als muziek in de oren. Vandaar dat je ook je eigen sauna in je tuin wilt laten plaatsen! Maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een buitensauna wilt bestellen. Daar vertellen we in dit blog meer over.

De verschillende modellen

Er zijn veel verschillende modellen te verkrijgen als het gaat om buitensauna’s. Die zien er niet alleen anders uit, maar hebben ook een andere werking, en in sommige gevallen zelfs een ander effect op je gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een infraroodcabine. Die werkt met stralers, welke rechtstreeks inwerken op je lichaam en je spieren. Een Finse sauna daarentegen warmte alle lucht in de cabine op, wat weer goed is voor je huid. Als je niet weet waar je precies naar op zoek bent, dan is het verstandig om een specialist om hulp te vragen.

Afmetingen van de buitensauna

Vervolgens is het belangrijk om je tuin goed op te meten, en te beslissen waar de sauna precies te staan komt. Hierbij moet je bijvoorbeeld rekening houden met hoeveel personen je in de sauna zou willen gaan. Wil je er het liefst alleen in, of wil je dat vrienden en familie er ook gebruik van zouden kunnen maken. Hier moet je je keuze op afstemmen. Let wel op dat een grotere sauna ook meer energie kost. Een specialist helpt je graag met het maken van een inschatting van de grootte van de buitensauna.

Welke kachel kies je?

In een buitensauna kun je verschillende soorten kachels laten plaatsen. De saunakachel moet aangepast worden aan de omvang van de cabine. Wanneer je een grote cabine hebt, is het belangrijk om een kachel met genoeg vermogen aan te schaffen. Bovendien heb je de keuze uit verschillende soorten kachels. Je kunt onder andere kiezen voor een traditionele houtkachel voor een echt Scandinavisch gevoel. Vind je gebruikersgemak juist belangrijker? Dan kies je voor een elektrische saunakachel.

Zelf sauna bouwen, laten plaatsen of kant-en-klaar model

Ten slotte heb je nog de keuze hoe je de buitensauna wilt (laten) plaatsen. Er zijn drie verschillende mogelijkheden:

  • Zelf bouwen: wanneer je handig bent en bouwervaring hebt, kun je ervoor kiezen om zelf de sauna te bouwen. Hiervoor is ervaring wel echt vereist, want het is geen eenvoudige klus. Over het algemeen raden we deze optie af.
  • Bouwpakket: als je zelf aan de slag wilt met het plaatsen van je sauna, raden we je aan om voor een bouwpakket te kiezen. Dan heb je alle onderdelen in huis, en hoef je hem zelf alleen nog te plaatsen.
  • Laten plaatsen: het allermakkelijkste is nog wel om een buitensauna op maat door een specialist te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat het echt goed gebeurt.

Wil je meer tips voor verschillende projecten om te klussen? Wij plaatsen vaak nieuwe handige artikelen, dus breng regelmatig een bezoekje op de site!

Back To Top