skip to Main Content

Hoe leg je een vloerkleed neer?

Het leuke van een nieuw vloerkleed is niet alleen de zoektocht ernaar. Na de aanschaf heb je natuurlijk ook het plezier van hoe en waar je het vloerkleed gaat neerleggen! Daar zijn namelijk ook weer volop keuzes in te maken, afhankelijk van de vorm en het formaat van jouw nieuwe kleed of bijvoorbeeld de kleur ervan.

Met een vloerkleed kun je door de plaatsing en ligging echt een statement maken: rechttoe rechtaan of juist speels en wat schever? In een klassiek interieur ga je waarschijnlijk voor de eerste keuze maar wat doe je in een modern of industrieel interieur? Wij geven je een paar opties om over na te denken zodat je wat inspiratie hebt, mocht je er nog niet helemaal uitkomen!

Onder de bank of voor de bank!

Een van de grootste vraagstukken die wij tegenkomen bij het neerleggen van een vloerkleed? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar dat heeft te maken met of je het kleed onder of vóór je bank neerlegt. Hoewel dat natuurlijk helemaal smaak gebonden is, hangt het er ook wel een beetje van af welke interieurstijl jij hebt toegepast.

En natuurlijk wat jij praktisch vindt! Als je onder de bank moet stofzuigen dan is een vloerkleed onder de bank misschien niet zo handig… Voor het oog brengt het een zitgedeelte wél weer mooi samen. Een echte middenweg is er dus niet maar je kan er rustig om de zoveel tijd mee variëren om te zien welke optie het beste bij jouw stijl past.

Layering: doe eens gek!

Wijk je liever af van de gebaande paden of heb je wat meer lef bij het inrichten van je woon- of slaapkamer? Dan hebben wij nog een leuk advies, namelijk layering! Zoals de naam al aangeeft maak je hier gebruik van het creëren van laagjes, in dit geval natuurlijk met vloerkleden. Een bekend voorbeeld is door twee ronde vloerkleden half over elkaar heen te leggen, en als je een derde hebt liggen, dan kun je die natuurlijk ook nog meenemen.

Het effect is een prachtig eilandje waar je bijvoorbeeld weer perfect die mooie ronde salontafel op kunt plaatsen! Met vierkante of rechthoekige kleden kun je natuurlijk ook gebruik maken van layering: als je dan twee contrasterende kleuren gebruikt creëer je in een handomdraai een super stylish effect! Onze laatste tip is vooral lekker experimenteren, of je nou kleden over elkaar of naast elkaar legt. Laat jezelf maar gewoon verrassen!

Back To Top