skip to Main Content
Zo Maakt U Een Houten Overkapping Klaar Voor De Winter

Zo maakt u een houten overkapping klaar voor de winter

Tips om hout winterklaar te maken

Bent u al helemaal klaar voor de wintermaanden? Heeft u uw winteroutfits weer uit de kast getrokken, en het huis weer versierd? Dan bent u goed bezig! Maar het is zeker belangrijk om ook de tuin niet te vergeten. En dan bedoelen we natuurlijk niet alleen de versiering, maar ook de verzorging is erg belangrijk. Zo moet ook het tuinhout winterklaar gemaakt worden. Heeft u bijvoorbeeld een mooie eiken overkapping laten maken, dan is het natuurlijk zonde als die in de winter beschadigd raakt. Wij geven daarom tips om het hout winterklaar te maken.

Verschil tussen beitsen en schilderen

Veel mensen denken dat ze het hout enkel hoeven te schilderen, en dat het daarmee overal tegen bestand is. Dat is echter niet waar. Wanneer u het hout schildert, creëert u als het ware een laag over het hout heen. Natuurlijk geeft dat bescherming tegen het weer, maar het is niet heel erg effectief. U kunt er beter voor kiezen om het hout te beitsen. Net als verf creëert ook beits een beschermlaag, maar het trekt bovendien ook nog in het hout. Dit geeft extra bescherming, zodat het hout tegen alle weersomstandigheden bestand is.

Wees er optijd bij

Vaak wordt ervoor gekozen om het hout in de lente te beitsen. Dan wordt het weer namelijk weer wat mooier, en gaan mensen met veel plezier aan de slag in de tuin. Maar dit is eigenlijk helemaal niet logisch. U wilt de overkapping van hout namelijk beschermen tegen slecht weer dat er nog aan zit te komen, wat veel minder het geval is in de zomer. Daarom raden wij aan om in mei of augustus het hout te beitsen. Dan is het helemaal klaar voor de winter. Ook in de maanden daaromheen kunt u ermee aan de slag gaan, maar let er dan wel op dat de temperaturen goed zijn, en dat het droog is buiten.

Kies voor geïmpregneerd eikenhout

Maak het uzelf nog makkelijker, en kies voor geïmpregneerd eikenhout voor uw overkapping! De voordelen van geïmpregneerd tuinhout zijn onder andere:

  • U hoeft het niet te beitsen want het is al bestand tegen alle weersinvloeden
  • Het is eenvoudig over te schilderen wanneer u een nieuw kleurtje aan wilt brengen
  • Geïmpregneerd hout is beschermd tegen houtaantasting
  • Wanneer u hout heeft dat niet geschikt is voor buiten, kunt het laten impregneren en toch als tuinhout gebruiken
  • Het is niet schadelijk voor het milieu

Wilt u nog meer tips om uw tuin winterklaar te maken? Of heeft u zelf nog handige ‘tips and tricks’? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u!

Back To Top