skip to Main Content
Is Investeren In Huurwoningen Nog Interessant?

Is investeren in huurwoningen nog interessant?

3 redenen om te investeren in huurwoningen

Veel mensen die hun spaargeld willen beleggen, kiezen ervoor om te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld in huurwoningen. Maar is het nog wel interessant om in deze tijd te investeren in huurwoningen? Ons antwoord op die vraag is ja, geld investeren in onroerend goed is ook in deze tijd een goede beslissing. Wij vertellen in dit blog over de drie belangrijkste redenen waarom.

1. Vraag naar huurwoningen neemt toe

De eerste reden waarom geld investeren in huurwoningen een goed idee is, is omdat de vraag ernaar toeneemt. Koopwoningen zijn voor starters erg moeilijk te betalen. Daarom moeten ze woningen huren. Dat betekent dat woningen, en vooral appartementen met een huurprijs tussen de €650,- en €900,- voor starters erg aantrekkelijk zijn. Er wordt de komende jaren dan ook een flinke stijging verwacht van particuliere beleggers die in de vrije huursector willen investeren.

2. Sociale huursector zit op slot

De verdeling tussen sociale huur en de vrije huursector is in Nederland scheef. Het wordt steeds moeilijker voor mensen om een sociale huurwoning te krijgen. Starters zijn erg bang en onzeker over het vinden van een nieuwe woning. Kortom, investeren in de huursector is de nieuwe opportuniteit. Mensen die willen kopen gaan tijdelijk huren, wat flexibel is zodat ze ondertussen kunnen kijken naar een koopwoning en ze nergens aan gebonden zitten in verband met werk. Wanneer u hiervan wilt profiteren, dan moet u investeren.

3. Crowdfunding maakt investeren toegankelijk

De laatste reden waarom investeren in huurwoningen nu juist wel verstandig is, is omdat het steeds toegankelijker wordt voor particulieren door crowdfunding. Bij investeren via crowdfunding wordt er door meerdere personen geïnvesteerd in hetzelfde project. Dat betekent dat u niet meteen in een keer een groot bedrag zelf hoeft te betalen, maar dat u ook met kleinere bedragen kunt investeren. Crowdfunding maakt het mogelijk om al vanaf €500,- in de huursector investeren.

Wilt u meer weten over de voordelen van investeren in de huursector, crowdfunding of beschikbare projecten? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Back To Top