skip to Main Content
Jaren 30 Binnendeur Binnendeurbeslag En Buitendeur Deurbeslag

Jaren 30 binnendeur binnendeurbeslag en buitendeur deurbeslag

Het interieur van de jaren 30’

Een kijkje in het verleden

Tegenwoordig zijn we helemaal weg van moderne interieurstijlen. Zo zorgt de minimalistische interieurstijl ervoor dat alle decoratieve objecten overbodig zijn en is het nieuwe ‘tiny house’-concept vooral gericht op een praktisch interieur. Maar hoe was dat vroeger? De huizen in de jaren dertig waren bijvoorbeeld een stuk kleiner en werd het interieur gekenmerkt door opvallende kleurcombinaties. In deze blog nemen we een kijkje naar de interieurstijl van de jaren dertig.

Een typisch jaren 30 woning

In de jaren ’30 maakten kinderen vrijwel in elk huis deel uit van het gezinsleven. Het typische huis uit de jaren ’30 had een voorkamer naast een hal, een tweede woonkamer aan de achterkant en een keuken. Boven waren er twee grote slaapkamers, een derde slaapkamer en een badkamer en toilet. Ook bungalows werden in deze periode steeds populairder. De huizen van deze tijd hadden een keuken waarin zowel gekookt als gewassen werd.

Verouderd of vintage?

In woningen uit de jaren ’30 worden veel opvallende kleuren gebruikt. Zo was het niet vreemd om bijvoorbeeld goud, sinaasappel-oranje en blauw te combineren met zwart en wit. Gedurfde patronen kwamen voor in tegels, vloeren, deurpanelen, verlichting en binnen- en buitendeurbeslag. Spierwitte muren vormden bijvoorbeeld een perfecte achtergrond voor zwart-witte vloeren en typisch jaren 30 binnendeurbeslag en buitendeurbeslag.

Een jaren ’30 make-over

Woon je toevallig in een huis dat dateert uit de jaren dertig? Dan is het vrij eenvoudig om de oude stijl te herstellen door bovenstaande elementen toe te passen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende vloer met zwart-witte elementen of ga voor oranje meubelen met gouden leuningen. Veel van deze meubelen vind je vast en zeker bij een tweedehandswinkel. Wil je weten hoe de interieurstijl van andere decennia eruit zag? Laat het ons weten door contact op te nemen met contact op te nemen!

Back To Top