skip to Main Content
Keuken Achterwand

Keuken achterwand

3 tips voor een unieke keukenachterwand

Unieke keuken achterwand

Wilt u uw woning van top tot teen stijlvol inrichten? Dan mag een mooie keukeninrichting natuurlijk niet ontbreken. Door te kiezen voor een unieke keuken achterwand krijgt de ruimte in huis al snel een stijlvolle uitstraling. In dit blog geven we daarom 3 tips voor een unieke keuken achterwand.

1. Gekleurde tegels

De meeste keukenachterwanden zijn natuurlijk voorzien van tegels. Die zien er mooi uit, en zijn makkelijk schoon te houden. Vaak wordt er gekozen voor beige, wit of zwart in de keuken. Door te kiezen voor een unieke kleur, krijgt uw keuken al meteen een heel andere uitstraling. Voor een warme, mediterrane sfeer is het aan te raden om te kiezen voor rode of oranje tegels. Tegenwoordig zijn de groene tegels in de keuken juist ontzettend populair.

2. Natuurlijke mozaïek

Houdt u van een meer natuurlijke uitstraling? Dan kunt u, in plaats van de traditionele tegeltjes, ook kiezen voor een mooi mozaïek van natuurlijke stenen. Een mozaïek van grijze, blauwe en zwarte natuurstenen geeft de keuken een strakke en moderne uitstraling, terwijl met tinten als beige, geel en oranje juist gekozen kan worden voor een meer landelijke uitstraling. De mogelijkheden van een mozaïek keukenachterwand zijn eindeloos omdat u er helemaal naar wens mee kunt variëren.

3. Unieke houten keukenachterwand

Onze derde tip is om te kiezen voor een unieke houten keukenachterwand in de vorm van panels. Dit is weer eens wat anders dan de meer gebruikte massieve houten achterwand. De houten panels kunnen horizontaal of verticaal bevestigt worden om de ruimte er breder of juist hoger uit te laten zien. Kies voor wall cladding bevestigd op matten voor een eenvoudige bevestiging. Zowel de mozaïek natuursteen als de houten keukenachterwanden zijn op deze matten verkrijgbaar. Als u zelf een beetje handig bent met klussen, kunt u dat gerust zelf!

Back To Top