skip to Main Content

Kiezen welk hekwerk je wilt

Kiezen welk hekwerk je wilt

Kiezen voor het juiste hekwerk

Met een mooi hekwerk in de voor- of achtertuin zorg jij ervoor dat jouw tuin goed beschermd wordt tegen onbevoegden. Daarnaast zorgt het hekwerk voor een mooie sfeer in de tuin. Dit laatste is zeker zo wanneer de stijl overeenkomt met jouw woning. Maar het kan lastig zijn om een goede keuze te maken uit het diverse aanbod aan hekwerken. Wij vertellen jou in dit blog hoe je makkelijker een keuze kunt maken uit hekwerken.

Divers aanbod aan hekken

Wanneer je besluit om een hekwerk aan te schaffen, dan kan het lastig zijn om een goede keuze te maken uit het brede aanbod aan materialen. Daarnaast is aan jou de keuze of je wilt gaan voor openslaande hekken, handmatig of automatisch hekwerk. En welk formaat hekwerk zoek je? Het aanbod hierin is vrij divers.

Voordelen van aluminium hekken

Veel mensen kiezen voor een aluminium hek. De populariteit van dit type hek komt doordat dit type hek er bijzonder verfijnd, fraai en luchtig uitziet. Aluminium is een uitstekende keuze, omdat dit materiaal een uitzonderlijk lange levensduur heeft en bijna geen onderhoud vraagt. Ook komt er nog een voordeel bij kijken: aluminium is een licht materiaal, waardoor de productie vrij eenvoudig is. Dit merk je bij de aanschaf.

Type opening hekwerk

Er zijn drie soorten openingen bij een toegangshek. Bij de eerste heb je een schuifhek van aluminium dat horizontaal opent en sluit. Dit hek opent en sluit via een rails dat op de grond is geplaatst. Deze keuze is handig wanneer je niet voldoende ruimte hebt voor openslaande deuren. Maar ook wanneer het hek op een helling geplaatst moet worden. Als tweede kun je kiezen voor openslaande modellen. Deze bestaan uit twee kozijnen en een deur dat naar binnen, of in zeldzame gevallen, naar buiten kan worden geopend. Als laatste kun je ook nog kiezen voor het zelfdragende hek. Dit is een variant van het elektrisch schuifhek zonder rails op de grond. Het gewicht wordt volledig ondersteund door bevestigingen. Bij dit type hek moet je dus wel kiezen voor een licht materiaal zoals aluminium. Dit hekwerk wordt als het meest esthetische hek beschouwd, maar is overigens wel het meest beperkende hek vanwege de afmetingen.

Handmatig of elektrisch hekwerk

Naast het type hekwerk is het ook aan jou om te kiezen voor een handmatig of elektrisch hekwerk. Wil je graag een hek dat makkelijk te bedienen is? Dan is het elektrisch hekwerk de keuze voor jou. Mag het ook wat simpeler? Dan kun je kiezen voor een handmatig te bedienen hekwerk.

Meer weten over welk hekwerk je moet kiezen?

Heb jij al een aluminium hek gekozen dat het beste bij jouw woning past? Of heb je hier nog specifieke vragen over? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op door dit contactformulier in te vullen. Wij helpen jou graag op weg.

Back To Top