skip to Main Content
Limoncello

Limoncello

Echt lekkere limoncello

Iedereen kent het populaire Italiaanse citroenlikeurtje limoncello inmiddels wel. Het wordt niet alleen gedronken, maar ook verwerkt in gebak, taart en bonbons. Hier willen we het echter over het drankje zelf hebben. Want een echt lekkere limoncello, hoe drink je die eigenlijk? Hieronder geven we je graag het antwoord.

Hoe te drinken?

Vroeger werd limoncello op kamertemperatuur geschonken. Maar wat bleek? Koud is hij nog lekkerder. Tegenwoordig drinken we het daarom ijs- en ijskoud. Bewaar uw limoncello dus in de vriezer. Zo krijgt hij een mooie stroperigheid en een optimale, friszoete smaak. Vanwege het hoge alcoholpercentage, bevriest het niet. Zorg dat ook het glaasje in de vriezer heeft gestaan. Zo krijg je een optimaal effect. En drink de limoncello na het eten, als digestief.

Limoncello combineren

Limoncello is dus heerlijk om puur te drinken, maar kan ook gemengd worden met andere drankjes. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Tonic
  • 7Up
  • (IJs)thee
  • Cava
  • Prosecco

Limoncello bewaren

Misschien drinkt u limoncello niet al te vaak. Hoe lang kunt u hem dan bewaren? Een ongeopende fles limoncello is vier tot zes maanden houdbaar. Bewaar de fles in de vriezer en anders op een donkere, koele plek. Likeuren met een alcoholpercentage hoger dan 25% zijn geopend over het algemeen tot wel drie jaar te bewaren, maar de smaak zal snel afnemen en veranderen. Hoe meer zuurstof er in de fles zit, hoe sneller dat gaat.

Limoncello van hoge kwaliteit kopen

Echte limoncello is gemaakt van de schil van citroenen die groeien aan de zuidkust van Italië. Het gaat om een speciaal citroenras met een schil vol aromatische oliën. Hierdoor krijgt de limoncello zijn karakteristieke smaak. Voor de lekkerste smaak drinkt u een limoncello van hoge kwaliteit. Heeft u nog tips om limoncello te drinken? Deel ze met ons via het contactformulier.

Back To Top