skip to Main Content
Marmer En Natuursteen Slijtage

Marmer en natuursteen slijtage

Het moment waarop uw natuursteen verweerd

Na het leggen van marmer of natuursteen kunt u jaren genieten van de prachtige tegels. Toch komt er een moment waarop u meer en meer krasjes gaat zien. In dit geval moet u bij uzelf nagaan of u wel voldoende onderhoud pleegt aan het natuursteen. Krassen kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat zand onder de schoenen het huis in wordt meegenomen. Zand werkt als een schuurspons en zal over de tijd heen voor meer krassen zorgen. Ook zijn er andere redenen waarom uw marmer of natuursteen last kan krijgen van slijtage, wij vertellen het u in dit blog!

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Goed onderhoud aan uw marmer of natuursteen begint bij het gebruiken van de juiste schoonmaakmiddelen. Veel mensen hebben de neiging om bijvoorbeeld schoonmaakazijn te gebruiken, let erop dat dit product veel te zuur is voor uw natuursteen en juist voor meer problemen kan gaan zorgen. Alhoewel natuursteen een prachtig product is, vergt het ook veel en goed onderhoud. Te weinig onderhoud zorgt er voor dat uw natuursteen zal gaan verweren en dat is natuurlijk zonde!

Hoe kan marmer verweren

Is uw natuursteen of marmer verweerd? Dan wilt u dit zo snel mogelijk weer laten glanzen. Een grauwe sluier op uw marmer ziet er slecht uit. Dit kan ontstaan doordat uw marmer bijvoorbeeld in een te vochtige ruimte ligt. Oxidatie zal ervoor zorgen dat uw marmer sneller achteruit gaat. Maar er zijn een aantal manieren om dit proces te vertragen. Bij de alledaagse poetsbeurt moet u ervoor zorgen dat u nooit teveel water en geen basis reinigingsproducten gebruikt. U kunt het oxideren ook tegenhouden door uw marmer te laten impregneren. Dit is een water- en oliewerende beschermlaag. Over de tijd heen kan de coating van uw marmer ook verouderen, waardoor vuil en zeepresten zich op het oppervlak gaan opbouwen.

Slijtage van natuursteen verminderen

Hoe u slijtage van uw marmer en natuursteen vloeren kunt verminderen? U kunt bijvoorbeeld overwegen om inloopmatten bij de deur neer te leggen. Zo blijft het meeste zand en vuil op de mat achter. Of doe uw schoenen uit in de gang waar u binnenkomt. Zo komt het vuil niet veel verder. Stofzuig ook regelmatig met een zachte borstel vuil weg en haal gemorste producten zo snel mogelijk van uw natuursteen of marmer af. Veel natuursteen is gevoelig voor vocht, wat vlekken achterlaat.

Meer weten over slijtage bij marmer en natuursteen?

Heeft u veel last van marmer en natuursteen slijtage? Dan is het soms onmogelijk om hier zelf nog iets aan te doen. In dit geval raden wij u aan om een professional in te huren. Zij hebben voor elk probleem een oplossing en zullen dan ook de juiste technieken inzetten voor een uitstekend eindresultaat! Wilt u graag meer weten over hoe u slijtage bij uw marmer en natuursteen zo veel mogelijk kan vermijden? Zet uw vragen dan in dit contactformulier.

Back To Top