skip to Main Content
Metaal En Staal In Je Interieur Onderhouden

Metaal en staal in je interieur onderhouden

Zo onderhoud je metaal en staal in je interieur

Stalen onderdelen in het interieur. Iedereen heeft ze wel op de een of andere manier. Denk hierbij aan stalen tafelpoten, lampen of zelfs stalen deuren bijvoorbeeld. Staal en metaalsoorten in je interieur zijn fantastische manieren om je inboedel naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een meer landelijke stijl leuk vindt, of juist een industriële stijl. Wel heeft elke metaalsoort een eigen manier van reinigen nodig. Heb jij (meerdere) staalsoorten in je interieur? Dan is dit blog voor jou!

Het reinigen van metaal en staal

Voor het onderhouden en reinigen van staal geldt over het algemeen dat een vochtige en zachte doek voldoende is. Zodra het vuil erop hardnekkiger wordt dan dat, is het verstandig om op de juiste punten te letten.

1. Aluminium en messing

Voor het onderhouden van aluminium en messing gebruik je het beste een vochtige zeem. Hiermee bescherm je de oppervlakte tegen krassen e.d. Geanodiseerd aluminium kun je het beste onderhouden met een neutraal schoonmaakmiddel zoals afwasmiddel. Vervolgens verleng je de levensduur met zuurvrije vaseline en blanke was. Hiermee verleng je de levensduur.

2. Gelakt staal

Voor gelakt staal kun je het beste simpelweg lauwwarm water met afwasmiddel gebruiken. Met andere middelen kan het oppervlak namelijk worden beschadigd.

3. Chrome

Om ervoor te zorgen dat chrome zijn mooie glans behoudt, kun je dit materiaal het beste afnemen met een zachte doek en verdunde spiritus. Doe dit zonder druk erop uit te oefenen. Vervolgens wrijf je chrome droog met een zachte doek. Chrome van tijd tot tijd in de was of zuurvrije vaseline zetten, is ook altijd een goed idee.

4. Edelstaal

Voor edelstaal zijn speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen te krijgen. Laat je informeren over deze middelen en reinig edelstaal goed volgens de instructies op de verpakking.

Met deze tips hou je je metalen en stalen oppervlaktes in je interieur mooi en als nieuw! Behoefte aan meer tips over het onderhouden van metaalsoorten? Neem gerust contact met ons op.

Back To Top