skip to Main Content
Statistieken Over Sloopauto’s In 2019

Statistieken over sloopauto’s in 2019

Auto’s gaan langer mee

Auto’s worden van steeds betere, duurzamere materialen gemaakt. Ook zitten ze steeds steviger in elkaar. Geen wonder dus dat een moderne auto een stuk langer meegaat dan oude modellen uit bijvoorbeeld de jaren tachtig en negentig. Maar hoe zit het nu eigenlijk precies, als we de cijfers erbij pakken? Wat valt er op als we kijken naar de auto’s die terecht komen bij het sloopauto inkoop bedrijf? U leest er hier meer over.

Wij bekijken de statistieken

In 2019 zijn in Nederland weer flink wat auto’s gesloopt. In totaal waren dat er 221.876. Wat opvalt is dat dit er wel minder zijn dan vorig jaar. We zien een daling van 13.000 auto’s, oftewel 5,7%. Dit is zo opvallend, omdat het voor het eerst in jaren is dat het aantal sloopauto’s daalt. Voorheen zagen we juist een stijging. Dat betekent echter niet dat er gewoonweg meer auto’s in Nederland bleven rijden. De daling heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat veel personenauto’s die eigenlijk gesloopt zouden worden, nu geexporteerd worden. Vooral naar Afrika. De export naar Afrikaanse landen nam met 35% toe dit jaar. Vooral kleine oude auto’s kregen daar een tweede kans.

Hogere gemiddelde leeftijd

Omdat de auto’s steeds langer meegaan, belanden er ook minder jonge auto’s op de sloop. De gemiddelde leeftijd van sloopauto’s in 2019 was 19 jaar. Dat is een verschil van bijna een half jaar in vergelijking met 2015. Wat deze cijfers echter tegenspreekt, is het feit dat er ook steeds meer jonge auto’s op de sloop terecht komt. Dan hebben we het over auto’s jonger dan 10 jaar. Hier zagen we een toename van 16%. Dit heeft niet te maken met de kwaliteit van de auto’s, maar eerder de kosten van reparaties. Een schadeauto opknappen wordt steeds duurder. De meest gedemonteerde jonge auto was de Renault Fluence Z.E. 28 auto’s van dit model werden gesloopt. Dit betekent dat bijna 1 op de 3 auto’s van dit merk in Nederland in een jaar tijd naar de sloop gegaan is.

Deze auto’s vielen op

De meest opvallende sloopauto’s van 2019 waren:

  • Landwind CV9
  • Fisker Karma
  • Ferrari 488
  • Range Rover Evoque
  • Ferrari 458
  • Maserati Ghibli

Wilt u meer informatie over het slopen van auto’s, of heeft u zelf een auto die naar de sloop moet? Neem dan contact met ons op via het formulier hier op de site. Wij helpen u graag verder.

Back To Top