skip to Main Content

Strooizout en pekel goed opslaan

Het belang van een goede en veilige zoutbak

Ja dames en heren, de winter komt er weer aan. Tijd voor handschoenen, sjaals, mutsen, schaatsen en sneeuwscheppen. Maar behalve winterpret, ook tijd voor een risico op gevaar voor gladde wegen, opritten en stoepen. Gladheidsbestrijders zoals strooizout en pekel komen dan goed van pas. Maar hoe moet u strooizout en -pekel opslaan? Lees hiervoor dit blog met nuttige tips.

Waarom zout en pekel bewaren?

Het kan vriezen en het kan dooien, zegt men. En dat is natuurlijk heel erg waar. Gezien het onvoorspelbare weer, kunt u maar beter een voorraad strooizout en pekel bewaren. U bent te laat als het namelijk ineens gaat vriezen of sneeuwen. Kwalitatief goed en droog strooizout verliest zijn ontdooiende werking niet, ook niet als u het lang bewaard. Bovendien zijn de prijzen hiervoor ‘buiten het seizoen’ een stuk voordeliger.

Hoe strooizout opslaan?

Begin met de aanschaf van kwalitatief goed en droog strooizout! Die heeft een langere bewaartijd en klontert niet. Er zijn drie soorten strooizout verkrijgbaar. Dat is:

  • Zakgoed: dat kunt u het beste droog en overdekt opslaan. Zo wordt het niet blootgesteld aan regen of sneeuw. Zout gaat namelijk klonteren bij een vochtige opslag.
  • Droog zout in bulk: bulkzout bewaart u bij voorkeur ook op een vochtvrije plek. Let ook hier op de ondergrond vanwege de corrosieve werking van het zout. Zorg bij bulkzout ook voor voldoende manoeuvreerruimte in de hoogte en in de breedte, zodat het zout zonder problemen geleverd kan worden.

Strooizoutbak

Voor de opslag van zout, kunt u ook een zoutbak gebruiken. Een stooizoutbak is ideaal om zout te bewaren als u over een niet al te groot volume strooizout wilt kunnen beschikken. Deze is ook uitermate geschikt voor plaatsing bij de buitenparking van een restaurant, winkel of kantoorgebouw.

Meer info?

Vraag ons gerust om meer info over de zoutbak. Dat doet u via ons contactformulier.

Back To Top