skip to Main Content
Uw Laadpaal Verhuizen Naar Uw Nieuwe Woning

Uw laadpaal verhuizen naar uw nieuwe woning

Het meeverhuizen van uw laadpaal

Wanneer u gaat verhuizen, wilt u uw laadpaal misschien ook meenemen. Zeker als hij in goede staat is en nog jaren meekan. Voordat de laadpaal gedemonteerd, vervoerd en weer geïnstalleerd wordt, is het goed dat u op een aantal dingen let. Lees meer over de aandachtspunten bij het verhuizen van uw laadpaal in dit blog.

Eigenaarschap van de laadpaal

Wanneer u zelf de eigenaar van uw laadpaal bent, neemt u hem natuurlijk gewoon mee naar uw nieuwe woning. Maar wanneer u een laadpaal least, is het belangrijk dat u uw leasemaatschappij toestemming vraagt om de laadpaal mee te nemen. Meestal is dit trouwens geen probleem.

Een eigen parkeerplek

Het is erg handig wanneer uw nieuwe woning plek heeft voor een laadpaal op het eigen terrein. Wanneer u er een eigen parkeerplaats heeft, komt de laadpaal gewoon daar. Is uw parkeerplek eigendom van een Vereniging van Eigenaren? Dan vraag u deze VvE om toestemming voor het plaatsen van uw laadpaal. Wanneer ook zo’n plek er niet is, kan uw eigen laadpaal niet mee. Vraagt u in dat geval uw gemeente om een openbaar laadpunt.

Geschikte netaansluiting voor de laadpaal

Op uw nieuwe adres zijn de omstandigheden anders dan op het huidige. Het kan zijn dat u aanpassingen moet doen om uw laadpaal op zijn nieuwe plek te gebruiken. Soms moet u de netaansluiting van uw nieuwe huis verzwaren van 1-fase naar 3-fase. Zo voorkomt u dat uw auto veel langzamer oplaadt dan op uw vorige adres.

Meer om aan te denken

U wilt bij het verhuizen van uw laadpaal niet voor verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld vanwege extra kosten voor het bestellen van een sokkel, omdat uw laadpunt niet aan de muur bevestigd kan worden. Of voor graafwerkzaamheden. Denk daarom aan de volgende punten:

    • Welk merk en type laadpaal moet verhuisd worden?
    • Wat is de afstand van de meterkast naar het gewenste laadpunt?
    • Wat is de waarde van uw hoofdaansluiting
    • Is de wijze van monteren hetzelfde, dus op een paal of tegen de wand?

Hoe lang duurt het verhuizen van een laadpaal?

Verhuizen door een professional

Bij het meeverhuizen van een laadpaal komt misschien meer kijken dan waar u in eerste instantie aan denkt. Wilt u tijdens alle verhuisperikelen niet te veel gedoe als het gaat over uw laadpaal? Laat een professional uw laadpaal verhuizen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan gerust contact op.

Back To Top