skip to Main Content
Verschil In Drugtesten

Verschil in drugtesten

Gebruik van drugs en testen

Het gebruiken van drugs is nooit zonder risico, het is onmogelijk om aan de buitenkant van de pil te zien wat de samenstelling of sterkte is. Het is daarom verstandig om voor het gebruik altijd de pil te laten testen. Ook raden wij aan om helemaal niet aan drugs te beginnen.

Oppervlaktetesten

Bent u op een druk feest waar de alcohol vloeit? Dan is het verstandig om voor het nuttigen van uw drankje eerst uw drankje te testen op eventuele drugs. Er bestaan diverse oppervlaktetesten waarbij u kunt aantonen of er sporen van drugs in uw drankje zitten. Bij deze test wordt er gekeken naar sporen van GHB en Ketamine. Deze verpakking heeft meestal 2 testmogelijkheden. Een andere vorm van oppervlaktetesten sporen GHB, Rohypnol en amines op. Dit zijn de werkzame stof in de meeste synthetische stof van onder andere Cocaïne, Heroïne, LSD, Ketamine, Ecstasy, Methamphetamine en meer.

Speekseltesten

Een andere drugtest is de speekseltest. Tijdens een speekseltest wordt er met een wattenstaafje speeksel uit de mond van een persoon gehaald. Voor de politie is het dan mogelijk om direct resultaat te krijgen. Binnen een paar minuten weet de politie of de persoon drugs heeft gebruikt. Helaas laat deze drugtest niet zien hoeveel drugs iemand heeft gebruikt.

Urinetesten

Bij een urinetest kan er aan de hand van een beetje urine gekeken worden of de persoon drugs in het lichaam heeft. Het is per drug en persoon afhankelijk hoelang dit terug te zien is:

  • Cannabis is bij licht gebruik binnen twee weken niet meer terug te vinden in de urine
  • Cannabis bij zwaar gebruik is tot 6 weken terug te vinden in de urine
  • XTC is tot 4 dagen na gebruik meetbaar
  • Cocaïne is gemiddeld tot maximaal 3 dagen na gebruik meetbaar
  • Speed test u tot maximaal 4 dagen na gebruik
  • Heroïne vindt u tot maximaal 5 dagen na gebruik in het lichaam

Meer weten over verschil in drugtesten?

Wilt u graag meer weten over het gebruik en de vindbaarheid van drugs in oppervlaktes, speeksel of urine? U kunt altijd contact met ons opnemen wanneer u van plan bent om deze drugtest te bestellen. Bent u ook benieuwd naar het verschil in drugtesten? Vul dan hier uw vragen in of kijk op deze website voor de verschillende drugstesten.

Back To Top