skip to Main Content
Wat Is Het Verschil Tussen Een PVC-vloer En Een Vinyl Vloer?

Wat is het verschil tussen een PVC-vloer en een vinyl vloer?

PVC- of vinyl vloer in huis?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer voor uw woning, heeft u natuurlijk de keuze uit heel veel soorten en materialen. De PVC-vloer en vinyl vloer wordt tegenwoordig steeds populairder. Deze twee vloersoorten worden vaak in één adem genoemd. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen PVC-vloeren en vinyl vloeren? En welk materiaal is het meest geschikt voor uw vloeren in Amstelveen? Wij vertellen in dit blog meer over vinyl en PVC, wat de overeenkomsten zijn, en waarin ze verschillen.

De overeenkomsten

  • Zowel vinyl als PVC is te krijgen in veel verschillende stijlen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vloer die bijna niet te onderscheiden is van echt hout, maar zijn ze ook in de stijl van natuursteen tegels te krijgen.
  • Beide vloersoorten bestaan uit meerdere lagen. Ze hebben een sterke toplaag en daarboven nog een transparante beschermlaag.
  • Ze zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming.
  • Het onderhoud van deze vloersoorten is heel erg eenvoudig. Ze houden geen vuil en stof vast, en zijn daarom bijzonder hygiënisch
  • Het monteren van beide vloersoorten is niet eenvoudig. Daarom kunt u deze klus beter aan een specialist overlaten.

De verschillen

  • Hoewel beide vloersoorten een onderlaag hebben, verschilt deze onderlaag wel. Die van vinyl is zachter dan PVC. Hierdoor is vinyl soepeler, maar is PVC sterker waardoor hij langer meegaat.
  • Vinyl kunt u in grote afmetingen krijgen, PVC niet. Het is zelfs mogelijk om met een brede rol vinyl de oppervlakte van een ruimte in een keer uit te snijden. Als u voor een strakke betonlook kiest, geeft dit een heel mooie uitstraling.
  • Vinyl vloeren zijn iets gevoeliger voor beschadigingen dan PVC. Dat komt omdat PVC sterker is, terwijl vinyl juist iets zachter is.
  • Ten slotte zit er nog een verschil in prijs. Over het algemeen is vinyl wat voordeliger omdat een PVC vloer in de meeste gevallen langer meegaat. Wanneer u het gaat vergelijken over de gehele levensduur van de vloeren, is de prijs dus ongeveer gelijk.

Weet u al of u kiest voor een PVC-vloer of een vinyl vloer, of kunt u wel wat advies gebruiken? Neem gerust contact op, en laat het ons weten!

Back To Top