skip to Main Content
Verschillende Soorten Rolluiken

Verschillende soorten rolluiken

Mooie rolluiken zijn niet weg te denken

Mooie rolluiken zijn niet weg te denken uit een stijlvol huis. Naast dat ze voor schaduw en koelte zorgen, houden ze ook warmte in de winter vast. In dit blog leest u meer over de vele voordelen van rolluiken. Daarnaast leggen we ook uit welke verschillende soorten rolluiken er te vinden zijn. Lees nu snel verder om meer over stijlvolle rolluiken te weten te komen.

De verschillende soorten rolluiken

Er bestaan verschillende soorten en type rolluiken. Elke type heeft zo zijn eigen voordelen en toepassingen. Zo heeft u keuze uit elektrische en handmatig bedienbare rolluiken, maar ook uit inbouwrolluiken, voorzetrolluiken en opbouwrolluiken.

Elektrische rolluiken

Bent u een voorstander van een luxe levensstijl? Dan is het elektrische rolluik geschikt voor u! U kunt ‘s nachts heerlijk slapen dankzij uw verduisterde kamer en in de ochtend wordt u gewekt door een lekker warm zonnetje dat naar binnen schijnt. U stelt zelf in wanneer de rolluiken mogen openen en sluiten.

Handmatig bedienbare rolluiken

Het voordeel van handmatig bedienbare rolluiken is dat zij langer meegaan dan elektrische rolluiken. Een probleem in het systeem is dan ook makkelijk door uzelf op te lossen en daarnaast zijn de handmatige bedienbare rolluiken een stuk voordeliger dan de elektrische rolluiken.

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden meestal gebruikt bij nieuwbouw woningen. Het goede voordeel van inbouwrolluiken is dat de kast niet meer te zien is, omdat dit helemaal weggewerkt wordt in de muur. Voor dit type rolluik moet er flink gesloopt worden, daarom is dit type meer geschikt voor nieuwbouw woningen.

Voorzetrolluiken

Het voorzetrolluik wordt aan de buitenzijde van het raam bevestigd, hierdoor hoeft er niks afgebroken te worden. Dit type rolluik geeft u evenveel inbraakbeveiliging, isolatie, geluidswering en zonwering als alle andere rolluiken.

Opbouwrolluiken

De opbouwrolluik is het meest geschikt voor isolatie en beveiliging. Dit type rolluik wordt in de fabriek gemaakt en in een geheel op uw raam gemonteerd. Alhoewel dit type rolluik er misschien lomper uitziet, biedt het u wel dezelfde voordelen als alle andere rolluiken. Daarnaast is het mogelijk om het rolluik helemaal zelf te installeren. Dit is dan ook gelijk de goedkoopste type rolluik.

Meer informatie over rolluiken nodig?

Vond u dit blog interessant om te lezen en zou u graag meer informatie willen over de verschillende soorten rolluiken? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door dit contactformulier in te vullen. Wij zullen u dan zo snel mogelijk beantwoorden. Ook vertellen wij u graag hoe de rolluiken geïnstalleerd moeten worden.

Back To Top