skip to Main Content

Vijf leuke nieuwe hobby’s om de zomer mee door te komen

Zo kun jij de dagelijkse sleur doorbreken

De zomer is in volle gang, wat betekent dat er weer massaal vliegtickets geboekt worden naar de zon. Helaas kan niet iedereen deze zomer naar het buitenland ontsnappen. Maar dat betekent niet dat je vast hoeft te zitten in de sleur van het dagelijks leven! Probeer eens een verrassende nieuwe hobby. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje waar je zo mee kunt beginnen. Tip: kijk voor de benodigdheden op een handige online gadget winkel. Als je voor vijf uur bestelt heb je het vaak al de volgende dag in huis.

Fotografie

Neem deze zomer de tijd om te ontdekken hoe je zelf de mooiste kiekjes kunt schieten. Hiervoor heb je tegenwoordig geen professionele camera meer nodig. Dit doe je natuurlijk gewoon met je smartphone. Online zijn talloze tips te vinden over hoe je de mooiste plaatjes maakt met je telefoon. Zo kun je het vak eerst uitproberen voordat je ervoor kiest om een professionele camera aan te schaffen.

Diamond painting

Wil jij je huis ook behangen met je eigen kunst, maar is fotografie niet echt jouw ding? Dan is schilderen misschien wel iets voor jou. Maar dan natuurlijk niet het ouderwets schilderen met verf en een kwast. Probeer eens diamond painting: het beleggen van een patroon met kleine gekleurde kristallen steentjes. Niet alleen heerlijk ontspannend, maar ook nog eens geschikt voor beginners. Laat gasten versteld staan met een zelfgemaakt bling kunstwerk aan de muur.

Gaming

Als de schone kunsten jou niet echt aantrekken, dan is er nog altijd de optie om je helemaal te verliezen in een andere wereld. Neem lekker de tijd om een nieuwe game te spelen. Zelfs als je geen mogelijkheid hebt om de hele dag achter een computer of console te zitten kun je het gamen een kans geven. De Nintendo Switch kun je namelijk overal mee naartoe nemen. Er kunnen echter wel snel krasjes op komen. Zorg er daarom voor dat je hem beschermt met een handige hoes.

Nail Art

De zomer is het ideale seizoen om wat kleur aan je leven toe te voegen, bijvoorbeeld op je nagels! Op Facebook en Instagram wordt de mooiste nail art geplaatst, wat betekent dat er genoeg inspiratie te vinden is. Online zijn er handige startersets te vinden waardoor je meteen aan de slag kunt met het versieren van je nagels. Of die van je moeder, zus, vriendin, buurvrouw…

Arduino

Ar-watto? Arduino is een hobby die weggelegd is voor de technici onder ons. Door middel van het eenvoudig te gebruiken computerplatform Arduino maak je in een handomdraai controllers voor het besturen van bijvoorbeeld lampjes, beeldschermen of pompjes. Met wat oefening maak je uiteindelijk de mooiste kunstwerken. Je kunt voor Arduino losse plugs, buizen en schakelaars kopen, maar er zijn ook handige startersets beschikbaar die het begin eenvoudiger maken.

Genoeg te doen

Zoals je kunt zien is er genoeg te doen deze zomer, ook als je niet op vakantie gaat. Neem de tijd om alles uit te proberen en voor je het weet ben jij ook uit de sleur van het dagelijks leven. Veel plezier met je nieuwe hobby!

Back To Top