skip to Main Content
Vlekken Uit Vloer Verwijderen

Vlekken uit vloer verwijderen

Vlek verwijderen afhankelijk van materiaal

Vlekken uit uw vloer verwijderen kan zowel een moeilijke als een makkelijke klus zijn. Afhankelijk van het materiaal van uw vloer en het soort vlek dat gecreëerd is, ondervindt u of de vlek goed te verwijderen is. In dit blog gaan we dieper in op welke soorten vlekken moeilijk en welke vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

Graniet als sterke vloer

Wanneer u een mooie natuurstenen vloer heeft, dan wilt u natuurlijk niet dat hier vlekken op komen. Maar wist u dat er veel verschillende soorten natuurstenen vloeren zijn en dat het per soort verschilt of vlekken wel of niet goed te verwijderen zijn? Neem bijvoorbeeld graniet, graniet is een zeer sterke natuursteen met een hoge hardheid. Dit betekent dat een kras of vlek weinig doet met het steen. Mocht u dan toch knoeien, dan heeft u dat met een beetje warm water zo schoongemaakt.

Zachte vloeren en schoonmaken

Minder sterke natuurstenen zijn onder andere marmer, kalk- en zandsteen. En alhoewel de zachte natuurstenen zeer mooi zijn, is het wel meer opletten geblazen. Zeker wanneer u iets van vloeistof morst, is het belangrijk dat u dit gelijk opruimt. Een kring is namelijk zo gemaakt. In het geval van een azijnvlek pakt u een beetje keukenpapier en dep u het vocht voorzichtig weg. Het is belangrijk dat u niet gaat wrijven, hierdoor zal de azijnvlek alleen maar groter worden.

Zeep slecht voor natuursteen

Het ligt voor de hand om zeep te gebruiken wanneer u vuiligheid wilt verwijderen, toch moet u hiermee oppassen. Zeep laat namelijk resten achter, wat de vloer op den duur alleen maar viezer maakt. Ook kunt u door zeep kringen gaan zien, datgene wat u juist wilt vermijden.

Product op maat

Bestel schoonmaakmiddelen die speciaal voor uw type natuursteen zijn gemaakt. Let er daarbij op dat u niet meer gebruikt dan aangegeven is. Zo bestaan er diverse middelen voor marmer, leisteen, kalksteen, graniet en meer. Let ook op dat u niet teveel water gebruikt, water is schadelijk voor natuurstenen vloeren.

Meer weten over vlekken uit vloer verwijderen?

Heeft u mooie natuurstenen vloeren en wilt u van de vlekken af? Dan kunt u ook overwegen om een professional in te huren. Door een professional de vlekken uit uw vloer te laten verwijderen bent u gegarandeerd van een goed eindresultaat. Voor meer vragen over vlekken uit natuurstenen vloeren laten verwijderen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen door dit contactformulier in te vullen.

Back To Top