skip to Main Content
Vloer Kristalliseren: Wat Houdt Dat In?

Vloer kristalliseren: wat houdt dat in?

Laat natuursteen behandelen

Een vloer van natuursteen is redelijk gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het beste wat je daarom kunt laten doen, is hem door een specialist laten behandelen. De natuursteen specialist heeft verschillende technieken om de vloer te beschermen, en ervoor te zorgen dat hij minder snel beschadigd raakt en makkelijker te reinigen is. Een van die technieken is het natuursteen kristalliseren. In dit blog vertellen we precies wat dat precies inhoudt.

Wat is kristalliseren?

Marmer kristalliseren is een techniek die al lange tijd gebruikt wordt. Van oorsprong komt de techniek uit Spanje, waar ze al eeuwen lang bezig zijn met marmerbewerking. Bij het natuursteen kristalliseren wordt de vloer eerst verwarmd. Dat gebeurt door een constante lichte wrijving. De structuur van het natuursteen wordt zachter en de poriën in het gesteente openen. Vervolgens wordt er een kristalmiddel toegepast. De kristallen in dit middel worden door de vloer opgenomen. Wanneer de natuursteen afkoelt, sluit de steen om de kristallen. Dit zorgt ervoor dat de vloer ondoordringbaar hard wordt. De kristallisatie maakt de vloer volledig bestand tegen water en vuil. Ook gaat het marmer prachtig glanzen.

Effecten van Spaans kristalliseren

Door natuursteen te kristalliseren, krijgt de vloer een prachtige egale glans. Ook wordt hij beschermt van binnenuit. Vlekken en doffe plekken zijn na de behandeling verleden tijd. Dat komt omdat de kristallen niet op de stenen aangebracht worden, maar in de steen zelf. Dit soort voor het prachtige resultaat.

Laat de volgende vloeren kristalliseren

Kristallisatie kan op verschillende soorten vloeren toegepast worden, namelijk:

  • travertin
  • terrazzo
  • Belgisch hardsteen
  • Chinees hardsteen
  • Marmer

Ga na bij een specialist of jouw vloer ook geschikt is voor kristallisatie.

Wil je op de hoogte blijven van handige tips op het gebied van wonen? Houd onze blog in de gaten, want wij plaatsen regelmatig interessante artikelen over dit onderwerp.

Back To Top