skip to Main Content
Vloer Uitkiezen? Lees Deze Handige Tips!

Vloer uitkiezen? Lees deze handige tips!

Tips voor het selecteren van de perfecte vloersoort

Gaat u uw woning verbouwen of gaat u verhuizen? Dan is het uitkiezen van de juiste vloer een belangrijke eerste stap in dit proces. Om een keuze te maken uit de verschillende soorten vloeren geeft The Bone Projects u graag een aantal handige tips. Kijk voor onze andere woontips eens rond hier op de site!

Kies de juiste vloer voor uw ruimte

Wanneer u een vloer gaat uitkiezen, is het allereerst belangrijk om te bedenken waar die vloer aan moet voldoen. De kwaliteiten die uw vloer moet hebben verschilt natuurlijk per ruimte. In de badkamer heeft u een vochtbestendige vloer nodig, terwijl u in de slaapkamer waarschijnlijk liever een geluiddempende vloer kiest. Wilt u een prettig woonklimaat in uw ruimte? Kies dan voor een vloer die goed isoleert. Bepaal van tevoren wat u in de ruimte wilt gaan doen en welke eisen u daarvoor stelt aan uw vloer.

De praktische aspecten

Wanneer u samenwoont met kinderen of huisdieren dan vraagt dat andere dingen van uw vloer dan wanneer u alleen woont. Het aantal huisgenoten en de activiteiten die u in huis uitvoert hebben natuurlijk invloed op hoe lang uw vloer meegaat en of deze vies wordt. Het kan daarom van belang zijn om te kiezen voor een vloer die goed schoon te houden is en die niet te snel beschadigd.

De uitstraling van de vloer

Ook het uiterlijk en de uitstraling van de vloer zijn uiteraard van belang bij het maken van uw keuze. Lichte en koele kleuren laten uw kamer optisch groter lijken. Een donkere vloer zorgt juist voor meer sfeer. Heeft u veel lichte meubels in uw interieur? Dan vormt een donkere vloer een mooi contrast.

De plinten

De plinten zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. Gaat u voor pinten in dezelfde kleur als uw vloer of juist de muur? Of kiest u juist een hele andere kleur? Het vloeroppervlak lijkt groter wanneer u kiest voor plinten in dezelfde kleur als de vloer. Twijfelt u nog? Leg dan eerst een aantal samples van verschillende plinten in uw ruimte en bekijk welke u het mooiste vindt.

Back To Top