skip to Main Content
Voor- En Nadelen Van Payroll

Voor- en nadelen van payroll

Is payroll iets voor u?

Denkt u erover om met uw bedrijf te kiezen voor de hulp van een payrollbedrijf? Of heeft het bedrijf waar u werkt sinds kort de overstap gemaakt naar payroll, en bent u nu de medewerker van een payrollbedrijf? Daar zitten een groot aantal voordelen aan verbonden, maar natuurlijk zullen er ook altijd wat nadelen zijn. In dit blog zetten we de voor- en nadelen op een rij, en vertellen we er meer over.

Wat is payrolling?

Ten eerste is het verstandig om duidelijk te hebben wat payroll precies is. Wanneer een bedrijf de overstap maakt naar payroll, geven ze het juridisch werkgeverschap uit handen. Dit betekent dat de medewerkers ‘op de payroll’ komen van een ander bedrijf, het payrollbureau. Zij zijn vanaf dat moment verantwoordelijk voor het uitbetalen, maar ook voor de administratieve werkzaamheden. Op de werkvloer zal over het algemeen niet veel veranderen, omdat het uitvoerend werkgeverschap in handen blijft van de ‘originele’ baas.

Voordelen van payroll

Het allergrootste voordeel, vooral voor de medewerkers, is het feit dat het salaris altijd goed, en op tijd, betaald zal worden. Ook als het op het moment wat minder lekker gaat met het bedrijf. Als payroller is er bovendien geen opzegtermijn, wat betekent dat u altijd per direct kunt stoppen. Daarbij zijn alle verzekeringen goed geregeld, en regelt het payrollbedrijf de salaris-, arbo- en loonadministratie op een goede manier. Hierdoor bespaart de werkgever heel wat tijd en energie. Daarbij:

  • Heeft de werknemer op de payroll altijd recht op vakantiedagen en vakantietijd
  • Wordt bij ziekte doorbetaald
  • Wordt er een reservering gemaakt voor feestdagen en kort verzuim
  • Heeft de medewerker recht op collectieve verzekeringen
  • Is er altijd een persoonlijk pensioenplan

Nadelen van payroll

Natuurlijk zitten overal wel wat nadelen aan verbonden. Zo ook aan payrolling. De flexibiliteit die u heeft om uw werk op te zeggen, geldt namelijk ook voor de werkgever. Die heeft ook geen opzegtermijn. Bovendien bent u als medewerker afhankelijk van de keuze die de werkgever maakt voor het payrollbedrijf dat ingeschakeld wordt. Wanneer die kiest voor de allergoedkoopste optie, dan kan het zo zijn dat de compensatie wachtdagen en het pensioen minder goed geregeld zijn. Bent u werkgever? Dan zult u uw medewerkers zeker een plezier doen door een goed payrollbedrijf te kiezen.

Wilt u meer weten of een betrouwbaar, goed payrollbedrijf vinden? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.

Back To Top