skip to Main Content
Voor- En Nadelen Van Verschillende Soorten Zonwering

Voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering

Zonwering die bij u past

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe zonwering, heeft u ontzettend veel keuze uit de verschillende mogelijkheden. Die keuze kan behoorlijk overweldigend zijn. Gelukkig is een showroom bij u thuis voor zonwering in Veenendaal mogelijk, zodat u duidelijk kunt zien welke zonwering bij u thuis past. Voor nu zetten we alvast de voor- en nadelen van de verschillende soorten zonwering voor u op een rij.

Rolluiken

Wanneer u op zoek bent naar een zonwering die de zon echt helemaal buiten houdt, kiest u voor rolluiken. Zij hebben een volledig verduisterende werking. Bovendien schrikken ze inbrekers af en beschermen ze uw ramen. Het nadeel van rolluiken is dat ze geen decoratieve werking hebben, en dat de omkasting bij sommige woningen niet mooi uitziet.

Markiezen

Markiezen zijn de traditionele vorm van zonwering. Ze zien er ontzettend stijlvol uit, en geven uw woning meteen een gezellige uitstraling. Omdat de zijkanten gesloten zijn, komt er van daaruit ook geen licht naar binnen. Het nadeel is dat ze vrij groot zijn en de doorgang onder het raam belemmeren. Ook vergen ze relatief veel onderhoud.

Screens

Screens zijn ook een zeer stijlvolle vorm van zonwering die vooral bij moderne woningen past. U houdt de warmte van de zon buiten en u zorgt voor meer privacy, maar er komt wel nog altijd natuurlijk licht door de screens naar binnen, wat zeer aangenaam is. Bovendien kunt u ze vaak aansluiten op uw smart home systeem. Het grootste nadeel van screens is dat ze regelmatig schoongemaakt moeten worden, omdat aanslag, stof en pollen erop blijven zitten. Ook heeft een screen geen verduisterende werking.

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn ook een goede optie qua zonwering. Ze geven, net als markiezen en screens, uw woning een stijlvolle uitstraling. Het voordeel van dit soort schermen is dat ze relatief goedkoop zijn. Bovendien kunt u de stand zelf bepalen. Het nadeel is dat ze, net als markiezen, een vrije doorloop belemmeren. Ook kunt u ze niet omlaag laten bij sterke wind, en zijn ze niet geschikt voor ramen die naar buiten open gaan.

Zonneschermen

Ten slotte kunt u nog kiezen voor een zonnescherm. Hiermee zorgt u voor zonwering in uw woning, maar u creëert ook een afdak waaronder u lekker buiten kunt zitten. Dat is zeer aangenaam. Het nadeel is dat u een deel van het uitzicht zult verliezen, en dat u op moet letten met het weer. Zo is het doek van een zonnescherm niet bestand tegen hagel of stevige wind.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over wonen, houdt u onze blog in de gaten waar we regelmatig nieuwe artikelen plaatsen.

Back To Top