skip to Main Content
3 Grootste Voordelen Van Dakisolatie

3 grootste voordelen van dakisolatie

Kies voor dakisolatie

Denkt u er ook over om dakisolatie te nemen? Dat is een heel verstandige beslissing, want u profiteert dan van een flink aantal voordelen. In dit blog leest u alles over de 3 grootse voordelen van dakisolatie.

1. Verhoog uw wooncomfort

Wanneer u uw dak laat isoleren, zult u in de eerste plaats veel comfortabeler gaan wonen. Dat komt omdat de dakisolatie ervoor zorgt dat de temperatuur in de winter voelbaar omhoog gaat. En in de zomer zorgt goede isolatie juist dat het in de woning lekker koel blijft. U kunt dan veel beter gebruik maken van uw zolder, waar de muren en het dak niet meer kil en koud aanvoelen. Had u voorheen last van schimmel of vocht op de zolder? Dat probleem wordt door het dakisolatie ook verholpen.

2. Bespaar in uw energiekosten

Het tweede grote voordeel van dakisolatie is het feit dat u flink gaat besparen op uw energiekosten. U hoeft minder te stoken om het warm te houden in huis, omdat de warmte niet meer via het dak verloren gaat. Het isoleren zelf is even een investering, maar die verdient u na een aantal jaren ongetwijfeld terug. Over het algemeen bespaart u jaarlijks namelijk zo’n €500,-. Dat betekent dat de kosten van het isoleren binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend zijn, ook wanneer u geen subsidie ontvangen heeft. Met de alsmaar stijgende energiekosten kan het goed zo zijn dat u uw investering nog sneller terugverdient. Daarbij verhoogt u bovendien ook nog de waarde van uw woning, waarvan u profijt heeft als u uw huis wilt verkopen.

3. Goed voor het milieu

Ten slotte is het isoleren van uw dak ook nog goed voor het milieu. Zoals gezegd hoeft u namelijk veel minder te stoken, wat positief is. Door het dak te laten isoleren, verlaagt u de CO2 uitstoot van uw woning. Overigens komen er geen schadelijk dampen of gassen bij dakisolatie vrij. Het isolatiemateriaal wordt altijd snel en schoon verwerkt. Bovendien is het isolatiemateriaal brandwerend.

Back To Top