skip to Main Content

Voordelen LED Downlights

Voordelen van LED downlights

Heb jij al zo lang je je kunt herinneren dezelfde soort verlichting in je bedrijfspand? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk flink op je energiekosten besparen! Dat doe je namelijk door traditionele verlichting te vervangen door LED lampen. Er zijn veel verschillende vormen van LED verlichting. Zo is het voor eigenaren van kantoorpanden bijvoorbeeld vaak aan te raden om LED downlights te kopen. In dit blog vertellen we meer over dit type verlichting en over wat de voordelen hiervan precies zijn.

Wat zijn LED downlights?

LED downlights zijn lampen die in het plafond geïntegreerd worden. De naam zegt eigenlijk al wat voor soort lamp het is: hij richt het licht naar beneden. Het is een rond paneel dat in het plafond verwerkt wordt, wat een strakke, stijlvolle uitstraling geeft. De lens van de LED downlight is kantelbaar, waardoor het voor een gelijkmatig verdeling van het licht zorgt. Dit in tegenstelling tot een spotje, wat het licht vooral op een bepaalde plek of een object in de ruimte richt. Bovendien zijn LED downlights minder fel. Tegenwoordig wordt dit type verlichting steeds vaker toegepast in kantoorpanden, maar ook op andere locaties worden LED downlights toegepast.

led downlights kopen

Profiteer van de voordelen van LED

Waarom het voor jou als ondernemer voordelig is om je verlichting te vervangen door LED downlights? Wij zetten de voordelen op een rij:

  • Je gaat op de energiekosten besparen. Een LED lamp gebruikt 90 tot 95% van de stroom voor het produceren van licht. Dit in tegenstelling tot een gloeilamp, die slechts 3 tot 9% stroom voor licht gebruikt. De rest van de energie wordt omgezet in warmte. Er is dus minder stroom nodig om te verlichten.
  • Dit betekent ook dat LED verlichting beter is voor het milieu.
  • LED lampen hebben een langere levensduur. Gemiddeld wel 15.000 branduren, wat aanzienlijk meer is dan gloeilampen (1.000 branduren), halogeenlampen (3.000 branduren) en spaarlampen (tussen de 5.000 en 10.000 branduren).
  • LED downlights zullen nooit gaan knipperen.
  • Met behulp van dimmers kunnen LED lampen 0 tot 100% gedimd worden.

Vind verlichting geschikt voor jouw pand

Voor nagenoeg elk pand is het wel mogelijk om LED downlights in het plafond (of in sommige gevallen zelfs in de vloer) te verwerken. Wij raden aan om te kiezen voor een bedrijf gespecialiseerd in LED verlichting voor professionele hulp. Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte specialist. Neem hiervoor contact met ons op.

Back To Top