skip to Main Content
Wij Geven Antwoord Op Veelgestelde Vragen Over Verstopping

Wij geven antwoord op veelgestelde vragen over verstopping

Verstopping in uw woning

Heel veel mensen hebben wel eens te maken gehad met een verstopping. Dat kan zijn in het toilet, de douche of de gootsteen in de badkamer en de keuken. Het is niet alleen erg lastig, maar kan ook voor flinke schade aan de woning zorgen. Daarom is het belangrijk om het snel op te (laten) lossen, zelf of door een ontstoppingsbedrijf. Ondanks dat heel veel mensen er wel eens mee te maken hebben gehad, zijn er toch nog veel vragen over verstoppingen. De meestgestelde vragen beantwoorden we in dit blog.

Hoe weet ik of er sprake is van een verstopping?

Natuurlijk is het, voor u actie onderneemt, belangrijk om te weten of het riool wel echt verstopt zit. Het is vrij lastig om dit met 100% zekerheid vast te stellen. Wanneer het water niet wegloopt is het duidelijk, maar soms is het nodig om een rioolinspectie uit te voeren, bijvoorbeeld wanneer het water op meerdere plekken niet doorloopt. Het is dan nodig om te ontdekken waar de oorzaak is. Hiervoor moet u een specialist inschakelen.

Wat is de beste manier om een verstopping te verhelpen?

Over het algemeen is het gebruik van een hogedrukreiniger de meest effectieve manier om een verstopping in het riool te verhelpen. De aangekoekte resten worden dan aan de binnenkant van de leiding verwijderd. Deze methode is niet voor elke situatie geschikt, en kan het beste uitgevoerd worden door een ontstoppingsbedrijf.

Kan ik het probleem ook zelf oplossen?

U kunt zelf ook stappen nemen om de verstopping op te lossen. U kunt de leidingen bijvoorbeeld proberen te ontstoppen met soda, met een speciale ontstoppingsveer of met een plopper. Voor een hardnekkige verstopping, of wanneer u niet weet waar de oorzaak zich bevindt, is het echter nodig om de hulp van een specialist in te schakelen.

Is de oplossing van de verstopping permanent?

Wanneer u een ontstoppingsbedrijf inschakelt om uw verstopping te verhelpen, is het resultaat permanent in de zin dat de huidige oorzaak volledig verwijderd is. Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe verstopping kan ontstaan door een andere oorzaak. Helaas is het niet mogelijk om een verstopping 100% te voorkomen. In elke rioolleiding is de kans op verstopping aanwezig.

Heeft u nog andere vragen over verstoppingen aan de leidingen? Neem dan contact op, wij gaan op zoek naar het antwoord!

Back To Top